6 Nisan 2010 Salı

Rotten Sound-Napalm (2010)



1993'ten beri hiç hız kesmeden en gaddar grindcore isimlerinden biri olmayı başaran Rotten Sound hakikaten ismi gibi bir müziğin yanında,ağır worship bir ep'ye imza atmışlar.Bir kaç gün önce elime geçen bu muhteşem kayıt,2010 yılının en ses getiren işlerinden biri olacağı kesin.

Finlandiya ortamlarında bir elleri bal da diğeri yağ da olmasına rağmen dünyanın adaletsizliği ve çarpık düzenine ölümüne isyan eden Rotten Sound bu kayıtlarında da bunu sürdürmekteler.



Nasıl sapkın kazıyan adama varsam böle siyasi saplama yapana da bir o kadar varım.Napalm adlı bu ep'leri direk olarak Napalm Death worship.Kayıt kapağı Scum albümün ortasında ki kare.Bir de iki muhteşem Napalm Death yorumu ile tadından yenmez hale gelmiş.

Relapse Records'tan yayınlanan 11 dakikalık ep'de 4 beste 2 cover yer almakta.

1.Mindkill
2.Dead Remains
3.Brainload
4.The KillNapalm Death cover
5.Missing Link
6.Suffer The Children(Napalm Death cover)

Grubun görev dağlımı da şu şekilde:

Keijo Niinimaa-Vokal
Mika Aalto-Gitar
Sami Latva-Davul



Basları kim çaldı bilmiyorum.Bilen varsa iletsin.

Besteler:

MindKill,kaotik-gaddarlığı ile zalim grindcore işlerinin en bariz özelliğini taşımakta.Adamı fena tokatlıyor.Kısa olmasına rağmen parçanın yoğunluğu bitmeyecekmiş gibi bir izlenim yaratıyor.

Dead Remains,Fena atar gider var.Ak-47 işi davullar ön planda.ölü anılar tüm gaddarlıkları ile öne çıkartıyorlar.



Brainload,kayıta ki en gaz parça.Nakarat kısmı toz koparır.Kemik sesi getirir.Konser ortamlarında çok çalınacağı kesin.

Missing Link,Ortaların da tempo düşürmeleri fena gaz bir hale getirmiş parçayı.Solo ile yükselişe çıkan metronom adamın aklını alıyor.Davul tonu daha bas ağırlıklı.Bu da daha ''Core'' bir hal almış.

Coverlar:

Günümüzün Grindcore sound ile yorumladıkları iki muhteşem Napalm Death parçası The Kill ve Suffer the Children,Rotten Sound kalitesine yakışmış.Oldukça hisli çalmışlar.The Kill,Kaotikliğini spa spa yerine blastlar alırken.Suffer the Children da ise;Fevri ve agresifliğin dozunu tavan yapmışlar.

Daha önce Terrorizer-Dead Shall Rise muthiş yorumlayan Rotten Sound,Napalm Death parçalarını da öle içten okumuşlar.

Topu topu altı parçanın yer aldığı bir grindcore Ep si olan bu kayıt,Rotten sound yeni albümü çıkana kadar bir nebze olsun bizleri kesicek gibi duruyor.

Son olarak,en köklü grindcore grupları için de yer alan Rotten Sound fanları ve yeni tanışıcak olanlar için ismi gibi bir ep ile bizlere bayram havası yaşatıyor.



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails