20 Nisan 2010 Salı

Embryonic Depravity - Constrained by the Miscarriage of Conquest (2009)


Bu ingiliz yiğitler brutal death metal işlerine sarmışlar. Hemde konularını felsefe,psikoloji,varoluşçuluk gibi şeylerden seçmişler.

İkinci bir Disavowed vakası ile karşı karşıyayız. Haa yanlış anlamayın. Müzikleri Disavowed gibi değil. Söz konsepti bakımından Disavowedcilik yapmışlar.



Grup her ne kadar brutal death metal yapsada, albüm kapakları gore konseptinde görünsede, bu adamlar felsefe,psikoloji,varoluşçuluk gibi insanın iç aleminin,ruhsal aleminin olaylarıyla uğraşıyorlar.

Grubun kadrosu:

Pete Triggs (Mezentius) - Guitar
Will Drewry - Guitar
James Murphy - Bass
Rob Newson - Vocals
Mitch Rider - Drums



Albümdeki Şarkılar:


1.    Impending Catharsis
2.    The Propagation of Decrepitude
3.    Obsequious Degradation of Rationality
4.    An Inferior Malediction
5.    Insurgence of Dogmatic Antiquity
6.    Apotheosis Through Isolation
7.    Acephalous Transmutation
8.    Bound by Dejection
9.    Cognitive Defeat
10.  Constrained by the Miscarriage of Conquest

Davulcu pek bir gaz adam. Tuşeleri güzel. Davul tonlamaları iyi. Çift kroslar,blastlar,zillerle ataklar çok şık ayarlanmış. Ağır tempo bölümlerde de sakin sakin çalmış. Efendiliğini bozmamış. Ortama uyum sağlamış.

Gitarcı amcalar belliki bir yandan ingiliz brutal death metalinden etkilenmiş, diğer yandan amerikan brutal death metaline kayıtsız kalamamış. Tüm bunların yanında slam death metal olayında da varız demişler. İlginç işler çıkmış ortaya. Teknik riffler, biraz slam vari bir yapı. Gitar tonlamaları güzel.

Vokalci kişilik Matti Way paşamızdır demiş. Matti worship bir vokalci olmuş. Matti Way benzeri kusmuk gutturallar, kusmuk pigler gayet güzel iş çıkarmış. Kusma sesleri, su sesleri, şırıltı sesleri vb. her türlü sulu guttural işinde varım diyor.

Kayıt kalitesi gayet güzel. Herşey açık ve net anlaşılıyor. Extra temiz bir kayıt diyemem. Lakin kalburüstü brutal death metal gruplarında görebileceğiniz temizlikte bir kayda sahipler. Vokal mixlenirken biraz daha düzgün mixlense güzel olurmuş gerçi. Bazı yerlerde geride kalıyormuş gibi bir his veriyor. Onun haricinde gayet güzel bir kayıt.

Albüm kapağını ise Marco Hasmann denilen adam çizmiş. Gayet temiz iş çıkarmış. Brutal death metal gruplarının kapaklarındaki bu sanatsal işler beni benden alıyor. Cesetler, kemikler üst üste dizilmiş. Saray gibi bir ortamda yukarıya doğru çıkıyor. Yukarda bir ışık var. Amcaların felsefe, psikoloji işleriyle uğraştığını düşünürsek sağlam bir gönderme olmuş. Işığa ya da iyiliğe ulaşmak adına, binlerce leş,ceset bırakıyor ardında insanoğlu denilmeye çalışılmış sanırım.

Gayet hoş bir çalışma. Matti Way'ı seveni bende severim, Slam etkili Brutal Death Metal olayında bende varım diyenler kaçırmasın.





Related Posts with Thumbnails