10 Nisan 2010 Cumartesi

Eardelete - Scalpelogy(2010)


Grubumuz Eardelete. Grubu takip edenlerin bileceği şekilde robokoplu grup :)







Robokobu yukarıdaki resimde görebilirsiniz. Bu amcalar brutal death/goregrind işlerine koşturuyorlar. Negligent Collateral Collapse ve Jig-Ai gruplarındaki elemanların ortak oluşumu. Çek menşeili bu brutal death/goregrindcı amcaların kafalar çok uçuk. Teknoloji,uzay vb merak alanları var. Robokop vs kovalıyorlar. Ama gel gelelim zombicilik, mortician işleri, korku vb işlerdende ayrılamıyorlar. Naapsak naaapsak demişler. Hem ordan kopamıyoruz. Hem burdan kopamıyoruz. En iyisi bu iki olayı birleştirelim demişler. İyide etmişler.

Myspace sayfalarında "Neye Benziyor?" kısmına "Nanozombie Hell in Your Fucking Head !!!" yazmış amcalarımız. Nanoteknolojiyle zombi yaparız. Sonrada üstünüze salarız. Bir daha asla unutamazsınız diyorlar.


Peki kim bu amcalar kadroları nedir?

Metal arşivin sayfasına göre kadroları şu şekilde:

Paul - Vocal
Robocop - Guitar
Brain - Guitar
Buraak - Bass
Misa - Drums

Bu albümdeki Track listeside şu şekildeymiş:

1.Intro-Watch
2.Tempering In Steel
3.Cutting
4.Incision And Drainage
5.Scalpelogy
6.Scalpel Injuries
7.Surgical Scalpels
8.Plastic Surgery
9.Scalpel Blade Removers
10.Surgical Procedures
11.Metallurgy
12.Clinical Lancing
13.Stainless Steel
14.Gripping A Medical Scalpel
15.Steel Alloy
16.Scalpelling
17.Scars
18.Scalpel Safety

Bu amcalarımız çek cumhuriyetinde yaşamanın verdiği gazla grindcore/goregrind işlerinden kopamamışlar. Ama gel gelelim brutal death metal işlerinede gönülden bağlılar. Bu yüzden müzikleride brutal death metal etkili groovy goregrind diye tabir edilen şeye çok benziyor.

Davulcu kişilik gayet grindcore delisi bir adam. Spa spalar, yer yer blastlar, çift kroslar vb bir çok atraksiyonlara giriyor. Grubun grindcore temelini davulcu amca atıveriyor. İyide ediyor.

Gitarcı amcalar groove goregrind denilen işlere merak sarmış durumdalar. Gitarcıların diğer grupları hep death/grind ve goregrind ayarında işler olduğu için çokta şaşılacak bir durum değil. Groove riffleri grindcore işlere uydurarak, birazda brutal death metal etkisi vererek çok ilginç işlere imza atmışlar. Şarkıları genelde kısa tutmuşlar. Tabiki bu durumu garipsemiyoruz. Grindcorecu adamdan uzun şarkı beklemek ters olur.

Vokalci kişilik grubun brutal death metal takipcisi oluyor sanırım. Vokalci amca daha önceden Negligent Collateral Collapse grubunda vokalcilik işlerine girişmiş. Eski grubunda da bu grupta yaptığı gibi vokalleri varmış. Her ne kadar eski grubu grindcore düzeyinde gitsede adam brutal death metalcilikten vazgeçmiyor anlaşılan. Sürekli pig vokaller ve frog vokallere girişiyor. Zaten Myspace sayfasında da kendisine vokal dememiş. Pigs and Frogs demiş. Sanırım durum gayet açık.

Vokalci amca şarkı boyunca ya domuz sesi çıkarıyor. Ya da Devourment'in Molesting The Decapitated albümünden hatırlayacağımız Frog vokal yani kurbağa sesi benzeri işlere girişiyor.

Zombicilik,teknoloji vs işlerini düşündüğünüzde domuz sesleri, kurbağa sesleri bi garip gelebilir tabiki. Fakat adam şarkılara iyi uyum sağlamış. Atmosferi bozmuyor.

Kayıt olayına gelince bilindik çek grindcore gruplarıyla aşşa yukarı aynı düzeyde bir kayıt kalitesine sahip. Pasparlak tertemiz bir kayıt olmasa da yeterince anlaşılır ve temiz bir kayıda sahipler.

Albüm kapağında ise Nanozombiciliği görebilirsiniz. Kadının kafaya kablolar bağlanmış. Gaz maskeli kadınlar, adamlar vs etrafında. Muhtemelen teknoloji kullanarak kadını zombileştirmeye uğraşıyorlar. Goregrind temelli bir grup için sade fakat vurucu bir kapak olmuş.
Albüm kapağının çizeri kimdir bilmiyorum. Fakat güzel çalışma olmuş.
Bu grubu zombicilerin ve groove grindcore sevenlerin seveceğini düşünüyorum.

Yeni albümden promo şarkısı ve bir önceki albümlerinden performansları için




Related Posts with Thumbnails