23 Nisan 2010 Cuma

Down From The Wound - Agony Through Rituals of Self Purification (2007)



Bir yanda Devourment (US), diğer yanda Disgorge (US) dururken gönül ikisinide kovalamak istiyor. Bu adamlarda öyle yapmış.

Grup brutal death metal yapıyor. Disgorge (US) gibi teknik, aynı zamanda Devourment (US) gibi slam.



Albümdeki Kadro:

Tristan Dela Cruz - Vokal
Jeff Companero - Gitar
Jay-Quin Carabeo - Bas
Randyl Manglicmot - Davul

Albümdeki Şarkı Listesi:

1. Treachery
2. Infant Soaked in Baptismal Mutilation
3. Agony Through Rituals of Self Purification
4. Mockery of the Truth
5. Dismantled by Greed
6. Propagation of Divine Apostasy
7. Cerebral Injection of Sickening Depravity
8. Piercing Through the Veil of Lies
9. Infected Upon the Stench of a Perverse Faith
10. Rise From Oppression
11. Rise From Oppression (Demo)
12. Dismantled by Greed (Demo)
13. Piercing Through the Veil of Lies (Demo)
14. Treachery (Demo)

Davullar Disgorge (US) ve Devourment (US) kombine gibi çalıyor.Zaman zaman gravity blastlar ve çift krosların full gaz giderken zaman zaman teknik atraksiyonlar olaya giriyor.
Davul tonlamaları güzel. Tuşesi iyi bir davulcu. Hem Disgorge (US) hem de Devourment (US) kovalarım diyor açık açık.

Gitarlar çift stil gidiyor.Disgorge (US) vari teknik altyapılı riffler çalınırken diğer yandan Devourment (US) vari groove riffler kullanılmış. Gitar tonları Teknik Slam Brutal Death gruplarında olduğu gibi hafif bi boğuklukla birlikte genel olarak belirgin ve tok bir tona sahip. Gitaristler sadece teknik ya da sadece groove üzerine yoğunlaşmıyor. İki stilide kombine uygulayabilmişler ve çok başarılılar bu konuda. Teknik rifflerle groove riffler arasındaki geçişler çok sağlam ayarlanmış.

Vokalist derin,güçlü,yıkıcı,iğrenç,kusmuk tipinde Sick Guttural Vokal yapıyor. Vokalist Sick Guttural Vokallerini insanın beynine balyozla kazık çakar gibi çakıyor. Vokalistin Sick Guttural Vokal stili Devourment (US)'in Molesting The Decapitated albümünde vokallik yapan Ruben Rosas'ın Sick Guttural Vokal stilinin ve Amputated Genitals vokali Sebastian Guarin'in Sick Guttural Vokal stilinin karıştırılmış,harmanlanmış,birleştirilmiş hali diyebiliriz. Hatta bu 2 Sick Guttural Vokal stilini karıştırarak, birleştirerek, harmanlayarak kendine has yeni bir Sick Guttural Vokal stili geliştirmiş diyebiliriz. Vokalist kişinin sesi Devourment (US) vokali Ruben Rosas kadar Guttural,Derin,Yıkıcı,Güçlü ve Amputated Genitals vokali Sebastian Guarin ve/veya Disgorge (US) vokali Matti Way kadar İğrenç,Hasta,Sulu,Kusmuk gibi,Gurultulu bir sese sahip.
Vokalist Sick Guttural Vokallerini yaparken müziğin biraz önüne geçiyor.Slam Brutal Death Metalde bu durum son derece önemli ve çokta güzel bir şey.
Vokalist Sick Guttural Vokallerini yaparken okuyuş tarzı olarak Ruben Rosas'ı andırıyor ki işin biraz içinde olanlar ne kadar zor bir okuyuş stili olduğunu bilirler.
Vokalist bunun yanında Pig Squeal Vokalde yapıyor. Pig Squealleri groove bölümlerde ritime eşlik edecek şekilde okuyor. Ritim ve Pig Squealler paralel gidiyor ki buda vokalistin Pig Squealin mantığını çok iyi kavramış olduğunun göstergesi.
Gerek Sick Guttural Vokalleri, gerekse Pig Squeal Vokalleri göz önüne alındığında Vokalci için Underground Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokallerinden birisi diyebilirim. Böyle Sick Guttural Vokalci çok zor bulunur. Dünyaya böyle bir Sick Guttural Vokalci bir daha çok zor gelir. Dünyadaki Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin kendi fikri vardır. Saygı duyarım.

Albümün kaydı genel olarak temiz bir kayıt olmuş. Filipinlerdeki imkanlar vs göz önüne alındığında bi deeds of flesh ya da dying fetus gibi tertemiz bir kayıt beklemek tabiki saçmalık olur. Fakat brutal death metal kaydı olarak değerlendirdiğimizde, gayet güzel ve temiz bir kayıt olmuş. Ellerindeki imkanları sonuna kadar kullandıkları açık.

Söz konsepti gore, gerçeklik, vahşet, dehşet, ruhsal alemler, dine isyan vs gibi konulardan oluşuyor. Şarkı uzunlukları 3-6 dakka arasında değişiyor. Slam Brutal Death Metalde böyle uzun şarkılar genelde az olur. Fakat dinlerken şarkılar insanı sıkmıyor. Introlar çok güzel seçilmiş. Bu yüzden de şarkılar ilgi ve alakayı kendinde tutuyor.

Albüm kapağında çürümüş bir cesetin başında bir çeşit ayin yapılıyor. Çok net olmamakla birlikte, sade ve güzel bir çizim olmuş. Biraz basit olmuşta denilebilir ama demekki sağlam albüm kapağı çizdirmeye adamların parası yetişmedi. Bu yüzden de adamları yargılayacak değilim.


Albümdeki 11,12,13,14 üncü şarkılar, memleketlerinden kankaları Pus Vomit ile beraber yayınladıkları Split Disembowelment isimli splite ait şarkılar.
Split'teki şarkıların albüm kaydına göre daha kötü. Albüm sonuna splitteki şarkıları koymaları güzel olmuş. Albümün sonunda aynı şarkıların daha leş bir kayda sahip versiyonlusunu dinleyerek bitiriyorsunuz albümü. Albümdeki şarkılardan farklı olarak, splitteki şarkılarda introlar daha farklı. Bu yüzden amaaan deyip geçmiyorsunuz. Sırf introları için bile dinlenir.

Özellikle Kusmuk tipindeki Sick Guttural Vokalleri, hem Disgorge (US) hem Devourment (US)'ten esintiler taşıyan Teknik ve Slam Brutal Death Metal müziği, leş bir söz konsepti göz önüne alındığında Filipinlerden çok sağlam bir brutal death metal grubu çıkmış diyebilirim. Bu anlayışlarından zerre kadar sapmamalarını temenni ederim. Bu albümleriyle muhtemelen Filipinlerin brutal death metal alemlerinin en sağlam gruplarından biri olmuşlardır.

Bu albüm Devourment (US) ve Disgorge (US) sevenlerin derhal edinmeleri gereken bir albüm. Fakat şunuda söylemek lazım ki grup Devourment (US) ve Disgorge (US) gruplarının klonu olan bir grupta değil. Bu iki gruptan etkilenerek, ikisinden de izler taşıyan çok güzel bir şey yapmışlar demek daha doğru olur.

Gruptan parça örnekleri ve konser performanslarından örnekler için:



















Related Posts with Thumbnails