10 Mart 2010 Çarşamba

İntikam Kadını(1979) ''Turkish I spit on your GRAVE



Türk sinemasın da sayısız uyarlama ya da aslından esinlenilen filmler yapılmıştır.Şeytan,Dünyayı kurtaran adam,Rambo uyarlamaları gibi ancak İntikam kadını eşi benzeri olmayan bir film.

Zamanında I spit on your grave adlı muhteşem istismar filminin olay yaratmasının ardından uyarlanan filmin tek bir ortak yanı var.O da kadına tecavüz edilmesi.Yeşilçam yönetmenlerinden Naki Yurter tarafından çekilen film;aynı zaman da film de rol alan Recep filiz senaryosu yazımını üstlenmiştir.

Dönemin en tehlikeli kadın ve erkek oyuncusu olan Zerrin Doğan ve Kazım Kartal baş rolu paylaşmaktalar.Zerrin Doğan tahminimce en çok tecavüze uğrayan kadın,Kazım Kartal ise:En KÖTÜ ADAMDIR.

Türk sinemasında yıllarca süre gelen ve hala örnekleri gözüken tecavüzcülük olayları sanırım 50'li yılların sonuna doğru yer almaya başlamıştır.En bomba tecavüz malzemesi olan kadınların başını çeker Zerrin Doğan.

Konuyu tamamen yeniden ele alınmış.Aslında şehirli kadına,köylü çocuklar tecavüz etmekteydi;Ancak burada işler değişmiş.

Araba plakasından çakozladığıma göre izmir yakınlarında ki bir köye yolu düşen 4 kötü adam sığınacak bir yer aralar.Karşılarına çıkan ilk yer Zerrin Doğanın yaşlı babası ile yaşadığı küçük evdir.Kazım Kartıl'ın daha bahçeye girmeden gözüne kestirmiştir.Ertesi sabah samanlıkta o işlere bakar.Ardından arkadaşları da işe dahil olur.Sıra ile Zerrin Doğanı düzdükten sonra babayı da arada öldürüp çeker giderler.

Hem para hem de skor vurgunun yapan bu azılı kötü adamlar şehre döndüklerin de şekilleri yoluna koşmuş olurlar.Araların dan üçü emlak işene girerken,baş kötü Kazım Kartal otel sahibi olmuştur.İntikam ateşi ile yanıp tutuşan Zerrin Doğan şehre iner ve tama miyle kasayı yeniler.

Artık çekici,güzel ve seksi bir şehir kadınıdır.

Dişiliğini kullanarak dört adamı da öldürür ve kanuna teslim olur.

Samanlıkta başlayan mevzu gene samanlıkta son bulur.


Film de en dikkat çekici yön türk filmlerinin geneline göre tatmin edici açık sahne olması 1 saatlik filmde epeyi uzun skor görüntüleri yer almakta.Özellikle Kazım Kartal dayı götüreceğini götürüyor.

Bu unutulmaya yüz tutmuş film belki aslından farklı kategoriye koyarsak kesinlikle muhteşem bir yapıt.

İşin aslı film de yer alan mevzu erkek egemen toplumumuzun cinselliğe bakış açısını, kadının cinsellikte sadece bir seks figürü olarak algılandığının sinemaya bir yansımasıdır.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails