23 Mart 2010 Salı

Bonesaw Röportajı







Öncelikle röportaj için teşekkürler. Hayat nasıl ? Bonesaw’da haberler neler ?

Hey dostum destek için sağol ve röportaj için bir kaygı yok ! Aslen bi haber yok gerçekten… İlerde büyüteceğim yeni boku yazıyorum.

Son albümünüz “Sawtopsy” harikaydı. Fanlar nasıl tepki verdi ?

Sağol, hoşuna gittiğine sevindim. Röportajlar döndüğünde çok bir şey almadık henüz SAWTOPSY için. Zira kim bi kopya aldı ve baktıysa hoşuna gitmiş görünüyor ! Harika.

Bonesaw için canlı bir şov var mı ?

Daha yeni birkaç lokal şov için planlar yapıldı şuan. Biz ve kızkardeş grubumuz Ablach (Bonesaw’dan Andy, Bazz & Calum) Finlandiya’ya 3-4 şov için götürme işi konuşuluyor.

Bonesaw’un ilk zamanları nasıl başladı ?

Milenyum zamanıydı. Ocak 2000 dolayları Andy Geraghty (vokal) ve ben (Bazz, şuan bass fakat 2 prova için başlangıçta davuldaydım haha) Death Metal sahnesinin ne kadar elden gittiğini konuşuyorduk.

Uulslararası kötüydü fakat yerel olarak bir şeyimiz yoktu. Yola koyulmaya karar verdik, çok geçmeden Sid tarafından (önceki Korpse, başlangıçta davul ama şuan gitar) dahil olduk. O zamandan beri 6 gitarcımız sonunda Paul Gaunt’a yerleşti ve Sid davuldan gitara geçirdik (asıl yeri). Biz ayrıca 4. davulcumuzdayız (Sid’i sayarsan) Calum’da. Grupta haraket etmemiz o zamandan son zamana bayağı zor oldu.
LP’yi kaydetmek 10 yılımızı bu yüzden aldı.

Müziğinizi ve sound’unuzu tarif eder misiniz ?

Çiğ Old School Death Metal, Autopsy, Repulsion, Possessed vs gibi.


Favori grubun nedir ? Türkiye’den bir grup biliyor musunuz ?

Bu zor soru. Her çeşit müzik dinlerim ve her ekstrem türü de değil… Fakat Bonesaw’un ilham bağlamında Autopy olmalıdır. Türk grupları… UÇK Grind ile takas yaptıydık.. Başka türlü bilmiyorum hiç.

Tavsiye etmekte sakınca duyma !

Grubun üyeleri günden güne nasıllar ? Para kazanmak için neler yapıyorsunuz ? İskoçya’da yaşamak zor mu ?

Aberdeen “Oil Capital” olmakta oldukça şanslı, çalışmak daha kolay buraya İskoçya’nın diğer yakın yerlerinden gelmekte. Ben birçok teslimat işi yapmaktayım, Sid prova/kayıt yaptığımız stüdyoda çalışıyor. Paul sağlık hizmetinde çalışıyor. Andy lokal konsil için çalışıyor ve Calum tak-yap malları satıyor… haha envai çeşit işler.

Her şeyi nasıl kaydediyorsunuz ? Stüdyoya mı gidiyorsunuz ? Üretim çok tutuyor mu ? Kayıt tekniklerinizden bahseder misiniz mümkünse ? Kayıt işlemi sizin için kolay mı yoksa zor bir süreç mi ?

Captain Toms Kayıt Stüdyo’sunda burada Aberdeen’de kaydettik her şeyi. Sid’in çalıştığı yer. Önceden canlı müzikal yazdığımız parçalarla sürecimiz oldukça basit. Her şey canlı yapılıyor, sonra biz solo ve vokalleri ekliyoruz. LP’yi bitirmede tüm işlem birkaç ay aldı birçok engellerden (geri vokal paraları beklemek gibi). Fakat esas kısım çok çabuk bitti.

Yakın gelecekte yeni split ep gibi bir şey var mı ? Sırada Bonesaw için ne var ?

2 yeni parçayı daha yeni bitiriyoruz. Biri Lobotomized 7” lik splitinde yer alacak öteki de 30 sn lik hilkat garibesi parça. Sıradaki Mortville Records toplmasına koyulacak. Bundan sonra da ihtimalle Haemophagus (Italy) ile split olacak, ondan sonrayı bilmiyorum… Muhtemelen 2011 için ikinci bir LP.


Amerikan ve Avrupa death grind’i hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Uhmmm pek düşünmüyorum.. haha

Favori korku filmleriniz neler ?

Evil Dead, Hellraiser, Saw I, Zombie Flesheaters.. lanet.. iyi olan herhangi bir şey! Haha


Death Metal satanik mi olmak zorunda fikrince ?

Bence Death Metal liriksel konuları acayip klişe. Her şey ölümüne kadar işlenmiş ve şuan bir şey dikkatleri çekmiyor. Şeytana tapmak işin en berbat tarafı. Bu salt bir fikir tabii. Haha

İlham kaynağı olan mevzu nedir böyle sakat müzik yapmanızda, biraz ot ilhamı olabilir mi ?

Metal basınında yer alan bok grupların devam eden desteği bize olabildiğine çirkin olabileceğimiz ilhamı veriyor. Aleni teknik döndürme ve bilgisayar düzenbazlılığın haddinden fazla seviyeleri… SİKTİR GİT !! Evet otun da yardımı dokunuyor haha

Herhangi bir cover çalmayı düşünüyor musunuz ?

Çok fazla cover çaldık. Sadece, canlısını hiç kaydetmedik. Liste iöyle: Winter - Servants of the Warsmen, Abscess - Mow you down, Celtic Frost - Procreation (of the wicked), Judas Priest - Breaking the Law,
Benediction - Artifcated Irreligion & Autopsy - In the Grip of Winter.
Kayıt şirketiniz albümünüze ya da sound’unuza karışır mı ?

Pek değil. Bizim ciazlarımıza kalan bir şey..

Chris Reifert’le nasıl irtibata geçtiniz ?

Asıl olarak Sid sayesinde, uzun zamandır arkadaşlar. Korpse onlarla Chris’in hala kullandığı Severed Survival adresinde PO BOX ile iletişime geçti.. haha Zira ben onla bir yıl civarı mail ile splitimizden önce iletişime geçtiydim. Soru soracak kadar yüzsüz olan bendim ! haha


Debut LP’nin kapağı Reifert’e ait olan bir şaheser. Onun desteğini hissetmeniz nasıl hissettiriyor ?

Aynen, Chris Reifert kapak işini icra etmekte üstlenen artist. Hayvanat gibi rahatsız.. Aynı zamanda Abscess ile olan split’in kapağını da o yaptı. Olabilecek en muhteşem duygu. Sizi dikkatle bakan ve tamamiyle ürettiğiniz gürültüyü etkileyen şey. Gerçek şu ki o bir yıllanmış dost, aynı zaman da alçakgönüllü.

Abscess’le splitiniz Bone Gnawer ile devam etti. Nasıl etkileşime geçtiniz onlarla ? Yüksek oynuyorsunuz hehe

Kam Lee’nin myspace sayfasına Abscess ile split’imizin çıktığını söyleyen bir mesaj yazdım. O da okudu ve bizi dinledi. Kemiklerin çarpışma fikri hoşuna gitti ve split yapabileceğimizi sordu.. Kam Lee’ye kim hayır der ? haha


Bilirsin, bekle bir dakika “the wicker man” (1973) adında iyi bir korku filmi var İskoç adasında geçen, izlediniz mi ? Eğer evetse nasıl değerlendirirsiniz.
Seneler önce izlediydim.. Şuan hepsini hatırlamıyorum. Üzgünüm.

Sözleriniz genellikle gore temalı. Yamyamcılıkdan nasıl ilham alıyorsunuz ?

Sözlerimiz müziğe uydurduğumuz kelimelerdir. Sık sık beraberce oturur ve parçanın kaydını dinler ve vokaller fazladan kulağa nasıl gelir ve kelimelere uyar diye çözeriz. Bazen “göz önünde tutulacak” konumuz olur fakat daha sıkısı konu birkaç çizgi yazıldıktan sonra anlaşılır. Acayip bir işlem.. fakat bizim için çalışıyor.

Çeviri:Boba

Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails