30 Mart 2010 Salı

The Body Shop aka Dr.Gore (1973)



Eller Greg,eller kadının portresidir.

Mortiacian filmlerinin en haslarından biridir Dr.Gore.1973 yılın da B-movie piyasasının En önemli ismi olan Gordon Lewis'ın yanında yetişen J.G Patterson tarafından yönetilen bu baş yapıt deli işi diye tabir edilen Exploitation furyasının en gaddar yapıtlarındandır.


J.G Patterson,ilk dönem (1963-1975) gore sinemanın sahne arkası adına en önemli isimlerinden biridir.The Gruesome Twosome,Three meat on a Hook,Lisa,Lisa,She-Devils on Wheels,How to make a Doll gibi dönemim muhteşem yapıtlarında prodüktör,özel efektler ve yönetmen yardımcılığı gibi konumlar da yer almıştır.

1973 yılın da çektiği ilk filmi olan The Body Shop aka Dr.Gore ile bu konu da kazandığı tecrübelerini konuşturmuştur.

Klasik bir senaryo'yu görsel şiddet ile birleştirince dönemin ve günümüzün adı geçen yapıtlarından biri haline gelmiş.Ayrıca öyle bir kadro ile çalışmış ki kendi dışında kimsenin daha önce oyunculuk deneyimi bulunmamakta ancak ne kadar ucuz ve ilkel olmasına rağmen pahalı yapıtlara kök söktürecek gaddarlığa ve çekim tekniğine sahip.


Konusunu Ele aldığımız da aslında hiç yabancı olmadığımız orta da.Kısaca yeniden yaratma ya da canlandırma diye biliriz.Dr.Frankenstein ve ünlü poe hikayelerin den Kuzgun da ki Dr.Richard Vollin arası bir karater olan Dr.Brandon namı değer Dr.gore'un hikayesidir.


Pin-up güzeli olan eşini bir operasyon sırasın da kaybeden Dr.Brandon eşinden ayrı bir yaşam sürmeye katlanamaz.Bir kaç hastalıklı düşünce ve çılgınlığı onu kemirmektedir.Daha fazla vakit kaybetmeden güzel eşinin mezarını yardımcısı olan Greg'ın yardımı ile çıkartır.Greg,kambur bir ucubedir.


İlk deneme başarısızlıkla sonuçlanmıştır ancak Dr.Brandon bu işten vazgeçecek değildir.En yakın dostu Greg'ın yardımına ihtiyacı vardır.Eğer ona yardım ederse bu ucube görünümünden kurtaracağını vaat eder.


Plan farklı güzel uzuvları olan kadınları tek vücud ta toplamaktır.Ancak en önemlisinin eller olduğunu söyler.Kadının portresidir eller,yumuşak narin ve sevgi dolu.


Dr.Brandon,aylar süren çeşitli uğraşlar sonucu bütün muhteşem organları bir beden de toplar.Yeni yönteminin kesinlikle işe yarayacağından emindir.Ve işe yararda.Muhteşem bir kadın yaratır.Tüm kötülüklerden uzak,sadece ve sadece ona ait bir kadın.Ona her şeyi yeni baştan öğretir.


Ancak bir gün güzeller güzeli Anitra doktorun çalışma odasına iner ve Greg'ı görür.Doktor,kızın üstünde sevişmeye dayalı bir eğitim sistemi uyguladığı için Anitra,Greg görünce sevişmek için yanaşır.Ortamı basan Dr.Brandon,sadık dostu olan Greg'ı hunharca öldürür.Ancak bu bir sonuca bağlamaz bir kaç gün sonra eve gelen bir kargocu adam ile kaçan Anitra,doktoru yapa yalnız bırakıp gider ve Dr.Brandon akıl hastanesine kapatılır.


White Zombie (1932) bahsettiğim gibi en büyük korku olan sevdiğini kaybetmenin yakın döneme uyarlanmış en güzel örneğidir The Body Shop (1973).Mortician'ın da adına parça yaptığı bu muhteşem filmi kanımca her gorcunun arşivin de yer almalıdır.

Haribo Puan:Bizzare creation of new life,Creation a new perfect wife


The Body Shop - aka Doctor Gore- 1973-Trailer 2
Yükleyen pogox. - Tüm sezonlar ve tüm bölümler



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails