6 Şubat 2010 Cumartesi

Mule Skinner - Abuse (1996)




Atalar atası grup Terrorizer’ı ilke alan bir grup daha karşımızda. Unutulup gidenlerin mazisinden çıkma bir ürün. Bugün hala çok taze, günümüzde açken dinlenilebilecek kalitede bir şey çıkmış. Death/Grind lardaki gibi brutal vokalden yana gidilmiş bir hadise söz konusu; saf grindcoreların screamlerinden kaçınılmış, punk etkisi bayağı bir hissediliyor; köklere bağlı kalındığı açık.

Amerika, Louisiana’dan fırlamalı, 1987 kurulumlu grup 1996 albümünden önce 1 demo 1 single yayınlamış. Eskileri karıştırır kurcalarken iyi bir gruba denk geldik.

Riffler yer yer death metal ağırlıklı yer yer punk/crust (tipler de bunu söylüyor) durumların yer aldığı albüm çok şıkır şıkır akıcı; acayip de enerjitik bir albüm olmuş. Baslar da arada gitarlara eşlik etmeyi ara verip ufak oyunlar oynanmış, çok da güzel, kıvamlı bir iş çıkmış. Elemanlara gelirsek, bu grup hemen hemen aynı seneler Flesh Parade grubunu kurdular, ve o grupdan gene o sıralar birkaç demo çıkarmakla meşgullerdi, yani adamlar boş değil. Her iki grupları da şuan aktif gözüküyor.

Albümde toplam parça sayısı 23, ve parçalar kendi içlerinde yer yer aynısı çalınıyor hissi verse de geneline bakarsak parçalar birbirine çok da karışıyor diyemeyiz, dağılım fena olmamış.



Vokalci eleman brutal gutturalden yana gitmiş. Yer yer grindcore grubuna göre biraz karanlık bir hava estirmekte, gitarlar kirli ve akıcı, baslar tok ve güzel ayarlanmış, trampet de gene aynı gayet tok ve hazzı yüksek ayarlanmış.
Kadroya bakarsak;

Michael Howes - Guitar (Hangnail)
Tony Salisbury - Bass (Flesh Parade)
Todd Capiton - Drums (Flesh Parade, Hangnail)
Bobby Carney - Vocals

Adamlar daha ilk parçanın bitişinde gitar ötmelerini kullanıp, biz leşliğe gidiyoruz deyip elveda demişler. Yüceler yücesi grup Terrorizer, gerçekten çok iyi ilham alınmış ve bizlere albümleriyle kanıtlamışlar. Adamlarda yetenek arasan var, kondüsyon sağlam, çeşit kısır değil; güçlü bir potansiyele sahip olduklarını bizlere iyi göstermişler.

Twinlerle ara sıra bass ile atışmayı andıran bölümler çok hoş ve kendini dinletmeyi becermede yüksek pay sağlamış. Parçaların aldığı ritimlere göre bazı bazı klasik old skool riffleri kimi hızlandığı yerlerde klasik Terrorizer havasını hatırlattığı ortada.. Her riffi yazarken akılları bu kadar mı Terrorizer ile karışır ve kovalar dedirtiyor insana. Her bir parça balyoz gibi iniyor resmen kafatasına.

Death/Grind adına kesinlikle bir yanlış adım bu adamlardan beklemeyin, sadık kalınarak rafine edilmiş ve önümüze konmuş. Bu acımasızların yaptığı iş böylesi ara bir tarihe geleceğini ve böyle bir tufana yakalanabileceğimi hiç tahmin etmezdim.

Umarım çok uzak olmayan bir tarihte birkaç bunun gibi döndür döndür bitireme tadında yeni işler görür, kovalarız. Böyle albümler günümüzde hiç çıkmıyor gibi bir şey.



Sludge Records tarafından piyasaya çıkan bu albüm pek gün yüzü görmüş diyemeyiz; şartların doğrultusunda seneler sonra bulması oldukça güç olduğu söyleniyor. Bu grup örnek ilham kaynağı niteliğinde bir seviyededir. Albümün sonuna geldiğiniz an geç de olsa hala aç olduğunuzun farkına varacaksınız.

Kesinlikle türün ekstremliğini kovalayanlara panzehir gibi gelecektir, bağımlılık yapabilir;

http://www.myspace.com/muleskinnerrocks
Related Posts with Thumbnails