9 Şubat 2010 Salı

Infanticide-From Our Cold Dead Hands (2010)



İsveç ortamlarının siyasi,gaddar ve sosyal temalı grindcore gruplarına oldum olası tav olmuşumdur.Bunlardan biri de Infanticide.

2002 den beri kazıma işini koşturan bu çocuklar 2007 de piyasaya sürdükleri ilk albümlerinin ardından 3 yıl sonra tekrar kayıt işlerini koşturup geçtiğimiz aylarda From our Cold Dead Hands adlı yeni albüme imzalarını attılar.

En son çıkan a tribute to Nasum albümünde de yer alan grup,Nasum dan ''Låt Inte Asen Styra Ditt Liv'' okudular.Böylece bir görevlerini daha yerine getirdiler.

İlk albümlerini dinliyenler için alışdık gelebilir.Yeni dinlecek olanlar ise kirli soundlu gitarlara tav oluyorsanız gayet hoşunuza gidecektir.İsveç grindcore işlerine bir bir uyan paşaların yolundan giden bir grup.

Willowtip Records etiketi ile yanınlanan albümde 20 parça yer alıyor.Albüm kapağı ise gayet klas.Old skoll,sade,manalı bir kapak.

1.Domestic Warfare
2.Inside The Box
3.Millitant Resentment
4.Change!
5.Lifeless
6.Illusion Of Purpose
7.Puzzles Of The Flesh
8.A Worse Today
9.Tvärvägra
10.Shock And Awe
11.Shitfaced And Armed To The Teeth
12.Crisis Point
13.Within Inches
14.#(&%# €7
15.Demerol Deity
16.Dödligt Självförsvar
17.Under Dumhet Digna Ned
18.A World Of Opportunities
19.It Ends Here
20.The Alliance

Tek solukta giden ve defalarca döndürelebilen albümün,ard arda 3-4 kere dinlense de yorgunluğa neden olacak tokatlaycak bir kaotikliğe sahip değil.Belki de tek eksikleri bu olabilir.


Kurulduğundan beri ayrılmayan üçlü kadro da ise görev dağılımı şu şekilde:

Simon Frid-Vokal
Johan Malm-Gitar
Kristoffer Lövgren-Davul

20 parça arasından en gaddarları kanımca Change,Lifeless,Ilusion of purpose,Puzzle of the Flesh,Shock and awe,It ends here.Isınma turunun ardından gelen 4.parça olan Change;tam bir grindcore parçası devamı nitelğine bürünmüş olan lifeless,illusion of purpose durmak bilmez davulların ardından gelen emir kipli vokaller ile gelişiyor.İllusion of purpose gerçekten sağlam bir girişi var bas önderliğinde ilerleyen parça daha sonra öze dönüyor.Daha başka kulağı kurcalayan parçalardan biri ise A worse Today;hani punk varilik te yok değil,spa spa dan blastlara dönen davullar isveçlerden ingiltereye göz kırpmış kanımca.Albüm de ki en uzun ikinci parça olan Shock and awe güzel riffleri var.Melodik girişinin ardından düşen tempo ve ardından gelen patlama gayet gaz.Çok daha death/thrash var-i bir havası var.Konser de güzel ortam yaratır kanımca.Albüm de son olarak en çok dikkatimi çeken parçalardansa it End Here yer almakta.Gene bas gitarın önderliğinde giren parça bitti bu iş diyor.Belki de en rahatsız edici durum gitarın baştan sona tüm albüm boyunca aynı riff te dönmesi.Bütün parçalarda aynısı yer alıyor ancak böyle de ayrı bir tadı var.

Son olarak bulunduğumuz dönem için de worshipini ihmal etmeyen ve nizami kazıyan bir grup arıyorsanız Infanticide tam kulağınıza göre.


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails