14 Şubat 2010 Pazar

Immolation - Majesty and Decay (2010)



Aslında buralarda pek de kadri kıymeti bilinmemiş adından pek de söz edilmeyen emme hayvansal işleri kovalayanların herdaim merakını celbeden Amerikan ölümcül metal yiğitleri IMMOLATION yaklaşık 3 sene arayla yeni albümü MAJESTY AND DECAY i çıkartarak arşivimizdeki haklı yerini tekrardan almıştır, hayırlara vesile olsun.

Ross Rolan adlı şahıs uzun senelerdir grubun kumanda merkezinde kendi kafasına göre işleri yoluna koyuyor dikkat ettim az evvel ilgili sitede de grubun biosuna bakarken her 5 6 senede bir davulcu değiştirerek de olsa adam istediği işi yaparak gerzek kolpalara canlı & kanlı bir örnek sergiliyor.

Grubun bu albümdeki kadrosu:

Ross Dolan - Bass, vokal
Robert "Bob" Vigna - Gitar
Bill Taylor - Gitar
Steve Shalaty - Davul







Nuclear Blast etiketli albümdeki şarkılar,

1.Intro
2.The Purge
3.A Token of Malice
4.Majesty and Decay
5.Divine Code
6.In Human Form
7.A Glorious Epoch
8.Intro / Interlude
9.A Thunderous Consequence
10.The Rapture of Ghosts
11.Power and Shame
12.The Comfort of Cowards


Gruba daha önceden aşina olanlar cakozlar, gene bildiğimiz akıcı cok da iddialı olmayan ekseri davulcunun adrenaline cift kros gitme işini üstlendiği oldukça karanlık rifflerin cirit attığı bir albüm daha yapmış zannımca adamlar.
Genel manada sound güzel kayıt da güzel adamlar 80 ortalarından beri bu işlerde belli bir deneyime de sahip olmakla da kalmadı kendi tarzını da oturtmasını bildi.

Leşş ve izbe bir intro akabinde The Purge ile albüm start alıyor.
Enfes bir şarkı kafi miktarda alt yapıda değişken kimi çiftsesler oldukça etkileyici.
Bilhassa davulcu arkadaşı sırf şu davul tonlarından dolayı bile kutlamak mümkün kaldı ki hem bu parçada hem de tüm albümlerde ağar kanırtmış abimiz.

Albüme adını da veren Majesty and Decay hakiki death metal örneklerinden.
Grubun köklü geçmişi ve birazcık da MORBID ANGEL etkisi ile sıkı bir aparkat gibi çeneye gelen sarsıcı bir şarkı çıkmış ortaya.

In Human Form ne kafalarla dünyaya geldiği hiç belli olmayan, Ross dayının kış uykusundan aç ve asabi uyanmış ayı gibi vokalleri ile bu 2010 tarihli albümün gözde şarkısı.
O ortalarda giren senkop ve akabinde giren gitarlar pek çok konser ortamını tarumar edeceğinin sinyali kanımca..

Interlude adlı ara intro hemen peşinden gelen A Thunderous Consequence ile cok karanlık bir ortam yaratıyor dinlenildiği mekanda. Bir grubun bu tarihlerde böylesine eski kafa şarkılara imza atması da kıvanc verir bizlere elbette. O bikaç aksak tıksak yerleri hariç şahane bir şarkı olmuş.

Ortalıkda gezen sürüsüne bereket zibidi grubu diz çöktürüp kütük kafa ölümcül metale biat kültürünü gözler önüne seren şarkı ise hiç şüphesiz Power and Shame adlı çalışma.
3:45 lik süresi ile kafi gelen şarkının ekseri partisyonu da ızdırap vericiymiş dinledikçe çözüyor insan.

Grubun web sitesi:

http://www.everlastingfire.com/

MySpace adresi ise,

http://www.myspace.com/immolationny


Related Posts with Thumbnails