19 Şubat 2010 Cuma

I Will See You in My Dreams (2003)




Portekiz ortamlarından tek tük te olsa acayip tipler çıkmıştır.2003 yılında yayınlanan I will see you in my dreams adlı bu gaddar zombi kısa film inide kesinlikle listeye ekleyebiliriz.



Miguel Angel Vivas tarafından yönetilen film,Filipe Melo ve Ivan Vivas tarafından kurgulanmış.Genel kurgusuna baktığımız zaman;Robert E.Howard'ın Solomon Kane adlı karakterinin dehşetengiz serüvenlerini andırmakta.

Aynı zamanda 7 ayrı film festivalinden 7 ödül almayı başaran bu yapıt kesinlikle bir çok uzun metrajı tokatlar.


Kısaca konusuna geldiğimizde;Orta çağ Portekiz ortamlarında Zombi avcısı olarak takılan bir adamın kısa öyküsünü ele almakta.Bildiğim kadarı ile de Tarihi portekiz masalarının birinden uyarlanmış.

Toplam da 18 dakika süren bu yapıt süresine göre bir hayli kapsamlı gidiyor.


Gaddar olduğu kadar da romantik olan Lucio (Zombi avcısı) oldukça trajik bir hikaye biçmişler.Filmin açılış sahnesin de ki repliğin aynı zaman da kapanışta yer alması ve durum farklı olması da oldukça manalı olmuş.

Gayet muhteşem makyaj ve efektler de izleme zevkimizi yükseklere çıkartıyor.Sanırım uzun metrajlı olsaydı epey bir maliyetli olurdu.Özellikle Lucio'nun karısı olan Ana'ya çok gaddar bir makyaj yapılmış.



Mevzu genel olarak koşturmaca ile geçse de baktığımız da günümüzün bir çok yapıtından üstün olduğu kaçınılmaz bir durum.Moonspell fernando'nun da anladığım kadarı ile yönetmen ile olan kankalığından dolayı bir de parça yapmış filme güzel de olmuş diye bilirim.


Son olarak Zombici adamın mutlaka izlemesi gereken bir film,pek kesmeye bilir ancak kurgu ve görsellik olarak gayet iyi.



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails