15 Şubat 2010 Pazartesi

Graveyard-One with the Dead (2009)



İspanya ortamlarından çıkan death metal gruplarının kanımca en başlıca özelliği paşalara worship te olmalarıdır.İşte bu gruplardan biri de Graveyard.2009 son günlerinde piyasaya sürdükleri ''One with the Dead'' albümü ile güzel bir ivme yakaladıkları kesin.


Barselona gibi bir şehir den çıkmaları çok daha dikkat çekici oldu benim acımdan.Hiç çekiçi bulmadığım yerlerden biridir kanımca.Anladığım kadarı ile bu elemanlar şehrin bütün tarihi mezarlarlıkların da takılmış en gizemli şatoların mahzenlerin de dönen muhabbetleri koşturmuşlar.

Ergen dönemlerinden beri koşturdukları bir çok gruba worship yaptıkları ortada olan bir şey.Entombed,Asphyx,Dismember,Slayer,Venom,Autopsy,Grave,Bolt Thrower gibi bir çok gruptan korktukları kesin.Özellikle Asphyx daha ön plan da olduğu kesin.

Çok ta yer altı olduklarından dolayı olsa gerek grupla ilgili pek bir bilgi mevcut değil benim bulduğum kadro bu şekilde şuan ki kadro ile ilgili bir bilgisi olan bana bildirsin düzeltelim.


Bastard — Gitar,bas
Julkarn — Gitar,bas,vokal
Gusi — Davul
SBE — Gitar

Gayet güzel bir albüm kapakları var.Çizim kapakların cazibesi burda da ön plan da.Mezarlığın ortasından çıkan ölüler 10 numara olmuş.11 parçanın bulunduğu albüm ortalama düzey de.

01. Prologue The Reaping
02. Pantheon Vulture
03. The Burning Gate
04. Riding A Pale Horse
05. Necrology
06. Carven Epitaph
07. One With The Dead
08. Walking Horrors Of The Undead
09. Abandoned Churches (Instrumental)
10. Caro Data Vermibus
11. The Skull

Orta tempo ilerleyen,karanlık ve gaddar yapısı bir yere kadar götürüyor işi.Vokallere verilmiş derinlik daha güzel bir hava katmış.Davullar ve gitarlar gayet uyumlu.En çok kulağa hoş gelen parçalar Riding a pale horse,Walking Horrors of the dead,The Skull ve Pantheon Vulture.Bol spa spalı ve lülülüülülü diye süre gelen old skoll sound en çiğ hali ile önümüze sürülmüş.Necrology parçasının girişi oldukça death vari.Zombie Ritual girişini oldukça andırmakta.Abandoned Churches adı parça ise enstrumantel 1 .dakkikanın ardından giren riff adeta speed/thrash gibi.Son olarak Skull oh be dedirten bir parça karanlığı insana iblisler hisler uyandırıyor.

Son olarak Old skoll işlerin cazibesine kapılmış arkadaşlar için oldukça leziz bir iş.Özellikle Asphyx ve Autopsy fanları için.




Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails