6 Şubat 2010 Cumartesi

En Kötü Korku Filmler-2

Merhaba gaddar Extreme Haribo okuyucuları.Uzun süre önce yazdığım bu yazının devamını getirmem şart oldu,çünkü elime olmayacak,yapılmaması gereken ve uzak durulası filmler geçti.


Nitekim ben de bunları ele almakta uygun gördüm.Tabi gene de siz izleyici tayfasının beğenisi farklı ancak mevzusu geçecek olan filmlerin katiyen Extreme Haribocu ya uygun olduğunu sanmıyorum.

İşin aslına baktığımız da bu kez elime elime geçen filmler çok ta göze berbat gelmeye bilir fakat bu dış görünüşün albenisine kapılmayın.

Gelelim kendi sağlığımız için uzak durmamız gereken filmlere.

1.Dance of the Dead(2008)
2.In my Skin(2002)
3.Henry:Portrait of a Serial Killer(1986)


Henry:Portrait of a Serial Killer(1986)

Bir çok yer de abartıla abartıla,şak şaklana şakşaklana bitirilemeyen bu film gerçek kötü.Daha doğrusu yetersiz.Bir seri katilin durum ve hali bu kadar basit ele alınır ancak.John McNaughton tarafından yönetilen film kanımca gerçekten türünün vasatlarından.Kan var.Öldürme işleri var,ancak hepsi havada kalıyor.Eğer bir t.v yapımı olsaymış gayet başarılı bulurdum şahsen.Sinema için oldukça düşük.Hele ki seri katil vakalarını ele alan filmlere genel bir baktığımız zaman çok daha derine inen ve oldukça gaddar örneklerin olduğunu rahatlıkla göre biliriz.

Ha bir de işin şu yanı var.Şimdi bu film Mortician filmi.Chainsaw Dismemberment albümün de ki Mass mutilation parçasına intro alındı.Parça da gayet klas.Bu durum da seçim sizin.

Haribo puanı:6,5/13 ''Mass mutilation''


In my Skin(2002)

Bir diğer yetersiz kalan filmlerden biri de fransız yapımı olan In my skin (Dans ma peau).2002 çıkışlı olan bu dokunaklı,gaddar ve ürkünç fransız filmi korku sinemasının en zor dalı olan Korku/Drama tarzı.Rakiplerine şöyle bir baktiğimiz zaman komşu topraklar olan Almanyadan gerçekten kan dondurucu filmler göze çarpıyor.Nekromantik 1-2,Angst,Shcramm gibi.

Konu olarak kesinlikle benzersiz.Kendini yeme muhahbetleri ve Autopsy'e göz kırpamaca var;ancak gerçekten yetersiz.Konu saptırılarak Fransız insanın toplumsal yanlızlığına dönüştürülmüş.Bu ve bir kaç benzeri neden dolayı Barajımı geçemedi.

6/13


Dance of the Dead(2008)

Geldik gerçekten en rezil rüsva olanına.Dance of the Dead.2008 yapımı olan bu acayip teen-age olarak tabir edilen kesinlikle en tiksindiğim tarzın ne yazık ki en boktan yaptıklarından biridir.Kesin daha kötüleri vardır.O acayip hollwood arşivlerin de ancak bu gün ışın da olanlar arasında gözüme çarpanlardan.

Filmin yönetmen kişisi olan Gregg Bishop efendi kendince worship yapmış.Return of the living dead ve Cemetery Man gibi çok klas yapıtlara göz kırpmış ancak OLMAMIŞ ARKADAŞ.

Teen-age tiksinç espiri anlayışı o kadar yükseki zombicilik yerle bir olmuş.O acayip U.S.A gençliği ve gereksiz zırvalıkları hat safada.Gore var.Kesinlikle gore sahneler mevcut ancak o tiksinç espirilere kulak tıkıyarak katlanmak lazım.O yöntem yerine daha sağlam gore ve yeni olan Zombici filmleri de mevcut o yüzden uzak durun.

Ha manita durumları olur abi hem ben korku filmi izliyim gore göriyim hem de kızın da gönlü olsun anlamıyor bu işlerden diyosanız,bu film olur.

Umut ediyorum ki bu yönetmen kişi korku sinemasından uzun süre uzak durur.

4/13

Evet sevgili Extreme Haribo okuyucuları beğeni size kalmış.İzleyin ve seçimi bir de siz yapın.

Karanlık mezarlıklardan geçerken arkanıza bakmayın.
Sisli yollara dalmayın. Ne zaman ki hava kararır.

Sakın evden çıkmayın.


Tabi sizi ne kadar koruya bilecekse.

Nuhahaha-Nuhahahah

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails