26 Şubat 2010 Cuma

Bonesaw-Sawtopsy (2009)





Yakın zaman da kurulan en klas old skoll Death Metal gruplarından olan Bonesaw'ın İlk albümü olan ''Sawtopsy'' geri de bıraktığımız aylarda raflar da yerini aldı.

Abcess ile yaptıkları slipt ile tanıdığımız gruba gene Chris Reifert'tan destek geldi.Albüm öncesin de yayımladıkları bir diğer sliptleri ise Bone Gnawer ile birlikteydi.

Paşalardan aldıkları onayla yolları iyice açılan bu acımasız kazımacılar iskoç ortamların da korku saçmaktalar.


Aphelion etiketiyle yayınladıkları albüm de toplam dokuz parça yer almakta.

1.Anthropomorphic
2.Psychocide
3.Kill, Fuck & Eat
4.Granite Hell
5.Sawtopsy
6.Zombified
7.Dark Hallucinations
8.Psychoward Fuckfest
9.Cannibalistic Suicide


Reifert paşanın bu çoçuklara desteği sonsuz olduğu kesin.İspanya ortamlarında Machetazo neyse Bonesaw'da o yol da ilerlemekte.Albümün muhteşem bir kapak tasarımı var.Tasarım Reifert ait.2009 değil de sanki 1989'da yayımlanan bir albüm havası var.

Kısaca o kadar old skoll.


2008 yıllın dan beri grup ta hiç bir değişiklik yok aynı kadro devam etmekteler.

Görev paylaşımı ise şu şekilde:

Andy Geraghty -Vokal
Paul Gaunt-Gitar
Paul "Sid" Brew-Gitar
Barry "Bazz" Henson-Bas
Calum Carruthers-Davul


Müziklerin de ki etkilenme en başta Autopsy,Venom,Voivod ve Replusion kafaya oynadıkları kesin.Hatrı sayılır ve temiz kayıtları dışında tamamiyle geçmişin tozlu ve uğursuz mekanlarına ait bir grup.

Anthropomorphic;Tam bir Autopsy parçası.Gaddar girişi ve öldürücü bir ezgisi ile kavrıyor insanı.Nakaratı konserler de çatırtı kopartır.

Psychocide; Oldukça atmosferik bir zihinsel çöküş.Matem havası ve ağır tempo girişin hemen arkasından hemen sayko-delik sesler insanı çileden çıkartıyor.Tam ortasın da ki patlama şok etkisi yaratığı kesin.


Kill, Fuck & Eat;Kesinlikle albümün liriksel olarak en vurucu parçası.Öldür,Sik ve Ye.Her türlü sapkınlık adına Reifert'tan onay aldıklarını bir kere daha gösteriyorlar.Bas solo girişi oldukça çezbedici gayet sağlam bir bascıları var kanımca.

Sawtopsy;El testeresini andıran riffle parça bizi karşılıyor.Gerçekten insan dinlerken acı çekiyor.Baştan sona tüm şarkılarda yer alan bu riff burda daha ön planda.Ağır aksak ilerleyen parça el teresteresi ile yapılan canlı otopsinin ne kadar acı verebileğini aynen gözler önüne sunuyor.

Zombified;Tam bir Replusion worship.Çok sağlam bir bas girişi var.Konser de fena terletir.

Dark Hallucinations;Müzikal açıdan en ölümcül parça kesinlikle Dark Hallucinations.Fena ciazlar içmişler ki böle karanlık halisilasyonları tabir etmişler.Muhteşem kafalar.Old skoll death metal'ın bütün olgularını içinde barındırmakta.Hele ki öyle son kısmı var ki(02:25) insanı diri diri gömüyor.

Psychoward Fuckfest;Daha punk var-i bir havaya sahip.Death metal işlerinin punk ile de bütünleşe bileceğini gösteren Abcess'e sen nerdeysen bir ordayız Reifert dayı dercesine göz kırpıyor.

Cannibalistic Suicide;Uzun bir outrosu olan Cannibalistic Suicide albümün genel bütünlüğüne uyan gaye güzel bir parça.Kapanış için oldukça iddaalı.

Kuşkusuz yaptıkları işi oldukça nizami yapmaktalar.Bu yollarından sapmayacakları da ortada görününen o ki gelecek nesilin hayatını oldukça çürütücekler.



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails