7 Ocak 2010 Perşembe

Shivers aka They Came From Within (1975)




Sinemanın en rahatsız isimlerinden biridir David Cronenberg.Farklı bakış açısı ve uçuk kurguları ile izleyeni hayrete düşürür.

Kurgusunun temelinde yatan bilimsel olaylar sanırım üniversite yıllarının ilk dönemlerinde fen bilimleri okumasından kaynaklanıyor.Daha sonra geçtiği edebiyat bölümü taaa en küçüklüğünden beri ilgisi olan edebi yönünü çok güçlü bir hale getirdiği yaptığı filmlerde net bir şekilde ortaya çıkartıyor.

1975 yılında çektiği ilk sinema filmi olan Shivers aka They Came From Within ile adını tüm dünya'ya duyurmuş ve önünü açmıştır.



Yönetmenliğini ve senaryosunu kendi üstlendiği bu sıra dışı zombi filminde Korku sinemasında zamanın en güzel iki kadını aynı filmde oynatarak zombici adama ayrı bir seyir keyfi eklemiştir.

Bu güzeller ise:Barbara Steele ve İ drink your Blood'tan tanıdığımız dilsiz kız rolun de ki zamanın erotik ve korku sinemasın da çok gideri olan Lynn Lowry.

Filmin konusu özetle şu şekilde gelişmekte:

Montreal yakınlarında kurulan yaşam kalitesini yükseltecek olan koloni tarzında ki bir sitede yaşayan deli bir bilim adamının insanlar üzerinde ki yaptığı acayip çalışmalar konu alınmakta.Bu Bilim adamının yaratığı parazit sayesinde insanlar seksüel zombiler haline geliyorlar ve işler kontrol den çıkıyor.

Uçuk konusu ve Cronenber paşanın kendi yaklaşımı ile muhteşem bir hal almış.İnsanı şaşkınlığa uğratıyor.

En vurucu olayı da kesinlikle bu parazitin her yaştan insanda etkili olması ve filmde görsel olarak yer alan yaşları 10 ile 12 arasında ki küçük kızların cinsel sapkınlıklara alet olması gaddarlık katmış.Tabi zamanında bu sahneler kesilmiş;ancak şuan uncut versiyonları bulunmakta.Hele ki Barbara Steele'ın sevişme sahnesi de ayrı bir güzel.

Şimdiye kadar izlediğim en sıra dışı zombi yaklaşımlarından biri kesinlikle.Goregirnd ve Porngirnd işlerine yol veriyor.Death Metalci adama fazlası ile ilham kaynağı olabilecek bir yapıt.




Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails