24 Ocak 2010 Pazar

The Hell of the Living Dead aka Virus (1980)



Zombi filmleri furyasının en vurucu zamanlarından 75-85 arası dönem de ki belki de en şaşırtıcı olanlardan biri The Hell of the Living Dead'tir.

Tarihin en çarpıcı iki zombi filmi olan Dawn of the dead ve Fulci paşanın Zombie 2 adlı filminin kırmasıdır adeta bu acayip italyan yapımı film.

Hayatını B-movie klasmanına adamış olan Bruno Mattie tarafından yönetilen film.Kendisinin ilk zombi yaptıdır.2007 yılın da aramızdan ayrılana dek te bir çok zombi filmi çekmiştir.


Zombie 2'nın oldukça etkisinde kalan bu film gore sahneleri ile oldukça tatmin edicidir ancak onun dışın da pek bir şey aramak biraz haksızlık olur;çünkü oldukça düşük bir bütçeyle böyle muhteşem bir işe imza atmışlar.

Konusuna gelince:

Yeni Gine'de araştırmalar yapan gizli bir üste sorun yaşanır ve borulardan sızan madde ile beslenen bir farenin saldırısına uğrayan görevli zombi ye dönüşür ve olaylar başlar.

Bu esna da...

Amerikan konsolosluğunu rehin almış bir terörist grupla savaşan özel anti-terörist grubun elemanları Vincent , Zantoro , Osbourne ve Teğmen Mike London Yeni Gine’deki görevlerinin bundan daha iyi olacağını düşünmektedir. Nitekim adaya gittiklerinde yerlilere ait bazı mezarlar dışında bir şey bulamazlar.

Eş zamanlı olarak ta...

Yeni gine'ye araştırma yapmak için gelen Lia Rousseau,kameraman kocası Max ile iki arkadaşları mekanı ufaktan ufaktan incelemeye koyulmuşlardır ancak başlarına gelecekler den habersizdirler.

Ardından öyle bir mevzular patlak verir ki kopuk uçurtma.İzleyiciyi kesinlikle tokatlıyor çoğu zaman çünkü anlam vermek zorlaşıyor.

Filmi italyan filmi olmasına rağmen ilk gösterimini İspanya da yapıyor.Sanırım o neden den dolayı da bir çok İspanyol grind/death/gore grubuna ilham kaynağı olmuş.



Bir çok kişi tarafından kötü diye adlandırılsa da hiç te tırt bir film değil.Karmaşık,kargaşa dolu,oldukça acayip manasız diyalokları var ancak bir çok yeni yapımı tokatlayacak yetiye kesinlikle sahip.

Hatta şöyle dile getiriyim vahşi ortam görüntüleri belgeselden altıntı öle gidip kendileri çekememişler bu da benim gözümde hiç bir şekil de filmin değerini düşürmez.

Selan Karay adlı bir şahıs yer alıyor bir de.Türk aktör bizi ülkemizi böyle bir yapıta temsil etmiş ne kadar da güzel.Keşke bu tarz daha çok film de oynasaymış.


Düşük bütçeli,eğlenceli ve bir o kadar da gaddar işler seven biri için kaçınılmaz bir fırsat.Benim aynı zaman da en iyi zombi filmleri sıralamamda ilk 13 te yer almakta.

Film anlayışınız sığ hollywood filmleri seviyesinde ise lütfen kendi sağlığınız için uzak durun kaldırmanız mümkün olamayacaktır.



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails