13 Ocak 2010 Çarşamba

Enoch - Graveyard Disturbances (2004)


Korku filmlerin de gerilim ve korku unsurunu artıran en büyük unsurlardan biri fonda çalan atmosferik müziklerdir.

Bu işlerin adamı olan Kabakların efendisi Killjoy paşa,almış japon klavyecisini yanına taaa en küçüklüğünden beri bilinç altının derinliklerine kazınmış olan şeytani tınıları bir albümde toplamış.

Mirai Kawashima normal olarak klavye de.Killjoy da derinden gelen vokalleri üstlenmiş.Ortaya oldukça korkunç ve vurucu bir iş ortaya çıkmış.Bu atmosferik müziklerin en başlıca adamı olan ve bir çok korku filmine müzik yapan Fabrio Frizzi paşaya acayip bir worship durumları mevcut.

2004 ylında piyasa sürdükleri ''Graveyard Disturbances'' tek kayıtları.Grubun adı ise Enoch;dünyayı bekleyen 13 şeytan-i kehanetler zinciri manasına geliyor.

12 parça ve bir de amortiden video hediyesi olan albüm de yer alan parça sıralaması ise şu şekilde:

1.Dominion
2.La Chiesa Di Anime Perse
3.At the Gates of Misery
4.Oracle
5.When Wings Lie Broken
6.Paranormal Eyes
7.A Tribute To Sanity
8.Morning Star Reborn
9.Only a Shadow Remains
10.Another Hell
11.Chasing The Dragon
12.Graveyard Disturbances
13.A Tribute To Sanity CD-Rom Video (Bonus)

1 saaten az süren albüm insanın ömründen ömür çalıyor.12 parçanın her birisi ayrı vurucu o yüzden tek tek ele alıcam.

Dominion:Çan sesleri ile başlayan parça insanın elini ayağını kesiyor.Tutulup kalıyorsun.Killjoy'da altan altan silence silence....diye verince sesleri pek başka bir şey yapma şansın kalmıyor.Özellikle parçanın ortasına doğru giren öle bir ölümcül melodi var ki karanlıkların efendisi ile göz göze bir an gibi.Tabi herkeste aynı etkiyi yaratacak diye bir kaide yok.Genel olarak izlenimde şu cevap duyula bilir:Esrarengiz,korkutucu,garip ama huzur verici.


La Chiesa Di Anime Perse:Tam Fabio Frizzi işi.Zombicilik hat safada kanımca mezardan dirilişleri canlanıyor gözümün önünde.Aynı zaman da Fulci paşanın The Beyond filmindeki final sahnesine de çuk oturur kanımca.

At the Gates of Misery:Kusursuz bir öfke ve hiddete sahip.Katliyam hat safa da.

Orcela:Çok ateşli bir parça.Ben de aşırı tahriğe yol açıyor gözümün önüne barbara steele geliryor açıkça ne diyim.Şehvetli,ölümcül ve kana susamış.

When Wings Lie Broken:Coffin Joe worship.Hatta Necrophagia'nın Nightmare Scenarios adlı dvd'sınde bu parça kullanıldı ve o klipte Coffin joe yer aldı.


Paramoral Eyes:Direk ölü seviçilik,romantik bir yaklaşım olduğu kesin.Ancak parçanın adı daha farklı ard ard a 2-3 kere dinlendiğinde izleniyor hissi yaratıyor.

A tribute to Sanity:Acı dolu,ölüm kokan,kabus gibi bir parça albümde ki bonus klipte bu parçaya yapılmış.Çok tehlikeli bir iş.

Morning Star Reborn:Çok bilinen bir ilahi arkada çalıyor.Çok satanik bir sabah uyanılan farkına varılmayan bir huzur hakim ama pek uzun sürmüyor.Köşeye sıkıştırıyor insanı ne gardın kalıyor ne bir şey.

Only Shadow Remains:Hüzünlü bir başlangıç a sahip.''Young Burial'' andırıyor.Killjoy çok gaddar adam hiç bir şeye affı yok böle sonuna kadar zorlamış.Bu parçada da çok ağır Fabio paşaya saygı sunmaca var.Özellikle House By Cemerty de ki ostları andırıyor.

Another Hell ve Chasing the Dragon:Tam İtalyan Giallo işi.Another Hell daha çok cinayet anına ayak uyduruken,Chasing the Dragon ise katilin geçmişine dair bilgi anlarına çuk oturuyor.

Son parça olan ve aynı zamanda albümün adını taşıyan Graveyard Disturbances insanın gözlerinden kan damlamasını sağlayacak derecede.İç organ bile kusanlar olabilir.

Korku filmleri koşturanlar için gerçekten muhteşem bir yapıt.Yatıp kalkıp bu karanlık atmosferin derinliklerine ine bilirler.Kesinlikle tehlikeli yönü de var çevip çevip dinlediğinizde bilinç altında ki canavarı serbest bırakma şansı yüksek.

Killjoy tüm işlerinde olduğu gibi gene çok ölümcül bir işe imza atmış olduğu kesin.
Mezarlık ortamlarından bu muhteşem kayıt'ı şu karanlık günler de tadını çıkartarak dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.



Haribo puanı:Ölüm nedir?

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails