19 Ocak 2010 Salı

Rob Zombie-Hellbilly Deluxe (2010)


4 sene gibi uzun bir aradan sonra muhteşem bir albümle geri dönen Rob Zombie,Hellbilly Deluxe 2 ile şu soğuk kış aylarında içimizi ısıttı.

Taaa bu Hellbilly Deluxe'u 1998 de dinlemiştik 2.side ilki ayarında olduğu kuşkusuz.Rob Zombie dayı tabi bu 4 senelik boşlukta boş durup ense yapacak bir adam değil.Bu esnada çektiği filmlerle görsel olarak keyfimizi yerine getirdi.



Her zaman ki oturmuş Rob Zombie tarzın da ki soundu ve en old skollcu korku işleri ile gene karşımıza çıkıyor.Howling'ten taaa lisa ss'lere kadar geniş bir yelpaze şeklinde karşımıza sunuyor.

Albüm kapağında kendi yüzü var Rob dayının makyajsız bu sefer.Klasik bir kapak olmuş.
Kadroda bi değişiklik yok aynı tayfa devam sırala ile şöyle:

Rob Zombie–vokal
John 5–gitar
Piggy D.–bas
Tommy Clufetos–davul

Roadrunner record etiketi ile piyasalara düşen albümde 11.parça yer alıyor.Bunun dışında i-tune zımbırtısı içinde 4 remix yapılmış.

Sırası ile albümde bizleri bekleyen parçalar böyle sıralanıyor:

1.Jesus Frankenstein
2.Sick Bubble-Gum
3.What?
4.Mars Needs Women
5.Werewolf, Baby
6.Virgin Witch
7.Death and Destiny Inside the Dream Factory
8.Burn
9.Cease to Exist
10.Werewolf Women of the SS
11.The Man Who Laughs

What ve Sick Bubble-Gum 2008'de singel olarak sunuldu.Onları belliydi bizi sağlam bir albümün beklediği Sick Bubble-Gum oldukça gaz bir parça.What'ın da ondan aşa kalır hali yok.

Bizi Kapıda karşılayan ise sisleri arkasına alıp gelen frankstien isa.

Jesus Frankenstein;karanlık ve gizemli bir girişi var.Konserleri düşünmüş herhalde Rob dayı bu parçayı bir nevi intro misali gayet güzel kullanır.Gitarlar efsane parçalarından olan Dragulayı andırmıyor değil hani.

Mars Needs Women;country tarzı girişi akustik uzun bir girişi var ancak bizi yumruk gibi bir parça bekliyor ardında.1.32 ile birlikte ağırdan alan Zombie fena patlatıyor.Böle güzel kalça sallayan hatun sahipleri bu parçadan fazlası ile yararlana bilirler.Bir de amortiden parçaya güzel bir sürtüğün inleme seslerini eklemiş çokta sağlam olmuş.

Werewolf,Baby;Howling işlerine bakmış bura da Zombie.Gitarlar böle ZZTOP ayar-ı inlemeler falan.Fena işlerden hiç taviz vermiyor Rob dayı,bir de ekliyor ben bir canavarım diye.


Burn;Albüm de ki en hoşuma giden parçalardan biri kesinlikle BURNNNNNNNNN.
Çok sağlam bir melodisi var.Yakın diyor kısaca Rob dayı ne varsa.Elektronik eklemeleri ve kendi uyarlamaları ile tarzında öncü.

Werewolf Women of the SS;gerçekten de kazımacı adamı etkileyen bir filmdir.Örnekleri çok ama bu albümde özellikle seçmiş sanırım kurtadam işlerini.

The Man Who Laughs;kapanış parçası yetmiyor insana açıkça.Böle güzel kemanlar döşemiş dayı parçanın başlangıçına sonra senfoni eşlik ediyor.Tam ona yakışır bir halde olmuş.

Yaptığı albümler ve filmleri ile Haribocu adamın gönlünde taht kuran Rob Zombie yeni albümü ile de tam not alıyor.Bu arada onun hayranları adına bir hatırlatma yapalım.50lerin en güzel yapıtlarından olan ''The Blob'' uyarlamasını yapacakmış Rob dayı.Eminim gene klas bir iş çıkartacaktır.

Haribo Puanı:I am the Monster....





Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails