30 Aralık 2009 Çarşamba

Fear Factory - Mechanize (2010)


1992 çıkışlı SOUL OF A NEW MACHINE albümden beri tam 8 albüm sayısız ep - split - dvd - best of albümleri peşpeşe sıralamış bir grup FEAR FACTORY.
Açıkcası, ilk 2 albüm ve remixleri haric bicok çalışması hic icimi acmamıştır ama o ilk albüm ve de 2002 CONCRETE tamamen muhteşem işler.

Grubun bir dinleyicisi ve takipcisi olarak garip olan da bu, hem böyle klas hem de itici getiren albümleri yapmış olmaları yani.
Ama zaman bir yeni albüm daha kattı bu sevdiğimiz FF albümlerine,bu da elbette bu sayfada okuyacağınız MECHANIZE albümü.

Tamam, kabul ediyor ve en başta belirtiyorum ki ta DARK ANGEL zamanından süre gelen Testament, SYL, Death vb gruplardan da takip ettiğimiz çift kros üstadı yaratıcı tamtamcı GENE HOGLAN insan irisinin de bu albümde baget sallaması da bir etken.
Adamın kalitesi ve yaratıcılığı ortada, bizim bu adama olan hastalık derecesinde sevgimiz de var, gene o ilk 2 albüme filan benzeyen fevri, fazlası ile güclü sounda sahip bir albüm böyle kucağımıza gelirse biz de sever ilgilenir şefkat gösteririz.

Neyse, sadete gelelim:

Bu albümdeki kadro:

Burton C. Bell - Vokal
Dino Cazares - Gitar
Byron Stroud - Bass
Gene Hoglan - Davul


Candlelight Records etiketi ile 2010 da raflarda olacak albümdeki şarkılar:

1.Mechanize
2.Industrial Discipline
3.Fear Campaign
4.Powershifter
5.Christploitation
6.Oxidizer
7.Controlled Demolition
8.Designing the Enemy
9.Metallic Division
10.Final Exit

Demanufacture kokuyor bu albüm herşeyden evvel.
O feci mutingli ve de gaz artık kendine özgü tarz yaratmış sosis parmak Dino gitarlarına muhteşem ve de şıkır şıkır tonlanmış davuldan gelen kroslar üstüne adamın teki cinnet geçirir gibi bağırır küfreder gibi vokalllerle resmen saydırırsa biz gece gündüz demeden tutuluyoruz albüme.

Albüme de adını veren Mechanize tam da bu yukarıda anlatılanlardan ibaret bir giriş şarkısı. Dakka 1 gol 1 zaten..
Kısa bilim kurgu sinemasından fırlamış duran fix FF introsuna hurraa diye bir giriş, aha zaten davuldaki GENE paşam diyosunuz direk eğer tadını aldıysanız.
Bu solist Burton, isterse cok klas okuyor, o aralara serpiştirdiği melaikeyim ben tandanslı vokalleri bile bazen cok klas olabiliyor. Basscı birader ton cekerim bass a sanayi tipi traktör gibi kazırım demiş her FF albümünde olduğu gibi.

Industrial Discipline, ilk şarkıdaki FF gürültülü cinnetini aynen devam ettiriyor.
Hoglan, fix FF davul partisyonlarına cok benzer ama aynı zamanda başka gruplarından da bildiğimiz şık atraksiyonlarıyla bu şarkıda kralına gider alayınıza gider demiş.
Şahane bir şarkı tam konserlik.

Aynen Fear Campaign parçası da tam adı gibi korkunc ve cinnet aynı zamanda da konserlerde ortamı toz dumana boğacak şarkılardan birisi.
O bazı ara albümlerde cok ibnece şarkılar da yapmış tuaf pc oyunlarına adını logosunu soundtrack bilmemnelerini satmış bir takım adamların böyle şarkı yapması enteresan geliyor gene de gideri var.

Dinleyince siz de hak vereceksiniz ki Powershifter albümün yıldızı veya gök taşı.
Tam serseri bir mayın gibi dedikleri cinsten, en başta davulcuyum diye gezenlerin ekserisine aparkat çakacak girişler de cabası.
Tokmakçı bir dönemde olsalar gerek böyle enerji bu yaşta adamlarda pek de ender görülen bir şey.

Oxidizer, eski albümlerde de olduğu gibi bir ara şarkı.
Öyle aksak tıksak cift kros numaraları aralara zekice zilleri yerleştirmeler vs Gene hoca her zaman ki atraksiyonlarından bir demet sunmuş fanlara.
Akılda kalıcı kısmı ise güzel bir prodüksüyon var, öyle bazen vokal aralarına syhth örnekleri yerleştirmeler trampet atakları ile parçada alt yapıyı bağlamlar vs 2010 da bu albüm adına yakışır fikirler bunlar tabii.

Metallic Division, hipnotize edici bir enstrümantal şarkı.
Anladığımız anlamda gitar soloları vs yok, vokalsiz kısa bir şıklık yapmışlar.
Soundun güçlü gitarların hızar gibiyse bu sürede bir şey cok hoş gelebiliyor.

Her zaman böyle ustaca kaydedilmiş cok iddialı parçalar değil belki ama enerjik ve gazlayan şarkılar denk gelmez sırf davulcu GENE HOGLAN adına bile satın alınabilir.

Grubun web adresi:
http://www.fearfactorymusic.com/



Related Posts with Thumbnails