14 Kasım 2009 Cumartesi

Roadkill:the Last Days of John Martin(1994)



Bir çok Ed Gein'ı konu alan film izledim ancak Roadkill bambaşka bir film.1994 yılında Jim Van Bebber tarafından çekilen 15 dakikalık kısa film.Ed Gein'e dair çekilen bir çok farklı filmdeki en iyi noktaları kendi içinde barındırarak kan akışımızı hızlandırıyor demem abes kaçmaz.

Jim Van Bebber'ın İlk korku filmi olan Roadkill'de Ed Gein temel davranışlarını tek filmde toplamış.Mezar soygunculuğu,Yamyamlık,Hunharca katletme gibi.Deranged'da ki soğuk kanlığı,Henry: Portrait Of A Serial Killer'da ki psikolojik sıkışmaları ve Texas Chain Saw Massacre'de ki o kana susamışlığı 15 dakikaya sığdırmış.


Kuşkusuz Amerikan bağımsız sinemasının korku adına en iyi yapıtlarından biri bana göre.Bir çoklarınız için aslında iğrençlikten başka bir şey gibi gözükmese de bu tarz filmlerin görsel vuruculuğu ve akılda bilinç altına yerleşen sahneleri ile kanımca daha cezbedici.


Filmin kısa konusuna şöyle bir göz attığımızda.John Martin insan eti ile beslenir.Evinde bir çok dekor insan organları ve kemiklerinden yapılmıştır.Kimi zaman çaresizliğe düşse de tavrından pek taviz vermez.Bütün gün içer insan eti yer ve sonra T.V karşısında söver durur.Bir gün avlanma günü gelir arabaları bozulan genç bir çiftin arabası ile yanına yaklaşır ve onları gitmek istedikleri yere götürebileceğini söyler.Fakat işler öle yürümez.Onları kaçırıp evine götürür ve şölen eder.


Beni en çok mest eden sahneleri ise hiç kuşkusuz T.V karşında koca tabak dolusu eti yediği sahnedir.Evin duvarlarında çeşitli kemik ve organların dışında.İsmini bir türlü hatırlayamadığım işkence yöntemi ile duvarlara öldürdüğü insanların yüz derilerini yapıştırmıştır.Tabi birde öle bir kafes sahnesi var ki o daha da bir adamı şevke getiren bir görüntüdür.


Necrophagia'da filmin görüntülerinden klip yapan Jim Van Bebber diğer çalışmaları ile de gorecu adamın kalbini sökmüştür.
Kanımca muhteşem bir güne merhaba filmidir.Kahvaltı da açıp izleyin emin olabilirsiniz ki günün geri kalanı sizin için daha iyi geçecek.



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails