7 Kasım 2009 Cumartesi

Jungle Rot - What Horrors Await


15 senedir underground death metal piyasasının en kral, en cabbar topluluklarından biri olan Jungle Rot yeni albümünü Mayıs ayında Napalm Records etiketi ile piyasaya sürdü. Amerikan old school ve groove death metal takipçilerinin vazgeçilmez gruplarındandır Jungle Rot. Ayrıca grubun ilginç bir özelliği; eğer ilk defa bu grubu dinleyip sevdiyseniz bünyedeki reaksiyona göre bir süre Jungle Rot'la yatar Jungle Rot'la kalkarsanız. Seneler önce aynısı banada olmuştu ama korkulacak bir şey yok zamanla geçiyor tabiki. Grubun kadrosuna gelicek olursak 15 sene içinde baya bir eleman değişimi olmuş ancak grubun son hali şu şekilde;

Dave Matrise - Vokal, Gitar
Geoff Bub - Gitar
James Genenz - Bass
Eric House - Davul

Albüme genel olarak baktığımızda klasik bir Jungle Rot albümü olduğunu görüyoruz. Her zamanki gibi bolca groove öğesi, breakdownlar, araya serpilmiş thrash riffleri ve tabiki gaddar vokaller bulunmakta. Grubu tanımayanlar için içeriğide tarif etmek gerekirse Bolt Thrower ve Sodom etkisi bariz var. Bolca savaş muhabbeti geçiyor şarkılarda Dave Matrise hacomuz anlattıkça anlatıyor. Yanlız bu sefer farklı olarak ekstradan kayıt daha güzel, sound daha temiz ve özellikle davul soundu şıkır şıkır olmuş.

Albümdeki şarkılar hakkında şunu söyleyebilirim; Kesinlikle boş yok ve albümde gayet güzel bir bütünlük söz konusu. O bakımdan şarkıları tek tek anlatmaya girmiycem, eğer girersem 14 şarkıyıda anlatmak zorunda kalırım. Kafa yormayan basit, akıcı ve full gaz bir albüm. Türü sevenlere her türlü taklayı attırır. Albümde bir adet Destruction coverı mevcut. Infernal Overkill albümünden Invincible Force şarkısını çalmışlar ve gayet klas olmuş. Daha önceki Slayer ve Sodom coverlarında olduğu gibi şarkı üzerinde oynamaya girmeden dümdüz çalmışlar. Bu tarz cover işini tutuyorum açıkçası şarkıya çok evrim geçirtmenin alemi yok.

Sonuç olarak Jungle Rot işte. Aynı çizgide devam eden ender gruplardan biri. Old school ve groove death metal takipçilerini tam gaz sevindirmeye devam ediyorlar. Obituary, Six Feet Under, Dying Fetus ve Grave gibi gruplardan hoşlanıyorsanız vakit kaybetmeden Jungle Rot'a bir göz atmanızda fayda var.

01. Worst Case Scenario
02. The Unstoppable
03. Straightjacket Life
04. State Of War
05. Two Faced Disgrace
06. End Of An Age
07. Speak The Truth
08. What Horrors Await
09. Nerve Gas Catastrophe
10. Braindead
11. Atrocity
12. Exit Wounds
13. Invincible Force (Destruction Cover)
14. Black Candle Mass

Grubun myspace adresi;
http://www.myspace.com/junglerot

Related Posts with Thumbnails