4 Ekim 2009 Pazar

He-Man




Küçüktük oldukça.Sabah erken kalkar t.v başına geçer,yalan rüzgarı saçmalığının bitmesini bekler ve o muhteşem çizgileri ve tırt ötesindeki müziği ile He-man nın başlamasını iple çekerdik.O zamanlar ne saat kavramını bilirdik ne de zamanın ne kadar hızlı akıp geçtiğini.Tahminimce sabah 10 suları gibi başlardı.He-Man ve Kainatın hakimleri adı altında.

1983-1985 yılları arasında çekilen ilk seri 130 bölümden oluşmaktaydı.Ardından da 1990-1991 arasında yeni maceraları çekildi ve neslini tamamlayıp tarihin tozlu sayfalarına gömüldü.Ancak Bizler gibileri onu asla unutamadı.


Asıl adı Adam'dı.Eternia'nın prensi.Dost canlısı pembe bir yelek giyen dangozun tekiydi.En iyi arkadaşı kuşkusuz yeşil aslan Titrekti.Bunun dışında yaşadığı kraliyet şatosundaki tipler birde.Hep mutlu bir ortam vardı.Taki İskeletor adında ki adamın hası,kötünün kralı gözükene kadar.Eternia ortamlarındaki gerçek favori adamımdı.Birde en has yardımcısı olan Hayvan adam.Bizim süt çocuğu Adam,ne zaman İskeletor bir haince tuzak kursa hemen bir kuytuluğa gider,kılıcını çeker ve o sihirli sözcükleri avazı çıktığı kadar bağırırdı.Buraya dikkat bu sahnede ses sonuna kadar açılır,pazardan alınmış dandirik ışıklı kılıçla bir kaç saniye içinde He-man!e dönüşecek olan Adam'ın yaptığı hareketler eksiksiz tekrarlanırdı.

Gölgelerin güçü adına!!!!!!!Güç bende artıkkkk HE-MAN.

O anda süt çocuğu gider ve acayip bir barbar savaşçı gelirdi.Tabi ki titrekte savaş aslanına dönüşürdü.Adam bir anda HE-Man olurken,Titrekte Atılgan olurdu.BU sahneler esnasında Benim asıl ilgimi çeken şey arka fondaki Gölgeler şatosuydu.Devasa bir kurukafadan oluşuyordu bu göz alıcı şato.Hep böle bir yapıya sahip olmak istedim o dönemde ve hala hayallerimi süsler.Küçük yaşta korku öğeleri ile tanıştığımdan mıdır ya da taaaa o zamandan başlayan ölüme ve ölü'ye olan merakımdan mıdır bilinmez ama gerçekten mükemmel bir bir yapıdır.


Hiç sekmeden çizgi filmin sonunda iskeletor her defasında yenilgiye uğrar ama asla vazgeçmez.Her planın hüsranla sonuçlanması beni oldukça hayal kırıklığına uğratsa da İskeletorun güçü ne her daim inandım.

Asıl en kıl olduğum olay karater kesinlikle Orko adındaki çakmalar çakması büyücüydü.Her bölümün sonunda bir mesaj kaygısı vardı ibnenin.Vay efendim arkadaşlarınızla iyi geçinin,yok efendim sigara içmeyin iskeletor gibi olursunuz,Alkol kullanmayın v.b.Sana ne ulan pezevenk.Bak kendi işine.


Her bölümden sonra dışarı fırlayıp mahallenin diğer piçleri ile He-Man oynamak en büyük zevkimizdi aslında.Tabi yıllar geçti bu olayların üstünden ve şunun farkına vardım.Adam denen tip aslında çift kişiliklinin teki.alter egosu denen bir şeye sahip.Hemen hemen bütün süper kahramanlarda olan gibi.


Her şey bir yana bu nesli çoktan tükenip gitmiş çizgi filmi izlediğim ve az çok onla büyüdüğüm için kendimi bir nebze olsun şanslı sayıyorum.









Lord Magius/Haribo Extreme Culture aittir.
Related Posts with Thumbnails