4 Temmuz 2010 Pazar

Nostalji: Miami Vice



TRT o tek ve yek kanallı olduğu dönemlerde hiç şüphesiz bugün oynayanlara nazaran cok daha fantastik cok daha uçuk olan diziler de vardı bunlardan birisi de MIAMI VICE.
Fantazma bu dizinin neresinde diyenlere, tamamında deriz.
Normalde adı dedektif olan ancak abd başkanından daha taşaklı takılan, kafasına göre gezip tozup en iyi Miami lokantalarında barlarında en klas cicilerle sürten, sayısız pahallı ve spor arabayı hurdaya ceviren pek de polis yoktur gerçek dünyada.
Hele de dedektiflerden birisinin bir teknede yaşamasını ise hic hesaba katmıyoruz.





Dizinin esas künyesi ise

Don Johnson - Sonny
Philip Michael Thomas - Rico
heriflerinden ibaret.
Don, bu filmde kariyerinin zirvesini tek hamlede yaşamış ancak daha sonra asla oralara yetişememiş bir aktör olarak tarihe geçmedi sadece aynı zamanda kendisi o dönemin tikky tabir edilen tiplerine rol modelliği de yapmıştır.
O spor blazer ceket altına fanilya ya da tisört giymeler, corapsız makosen ayakkabılarla takılmalar vs dönemin klas işleridir kimilerine göre.



Bu kafadarlar sınırsız yetkileri ile elbette öyle ufak işleri kovalamazlar,her zaman büyük mücevher kaçakcılarını tonla kokain kacıran Kolombiya raconlarını, siyasi seri katilleri enselerler ancak coğu zaman üst başları kirlenmez cok da tantana cıkarmaz sorunu halleder basar giderler ve asla savcıdan hakimden arama emrine gerek duymazlar hak mak okumazlar basar tekmeyi oturturlar.



Vukuat alanına intikal ederken pek siren filan calmazlar son gaz yollarda asfalttan kıvılcımlar çıkarmak veya son sürat denizi yara yara giden teknelerle olay yerine gelmeyi tercih ederler. Bir allahın kulu da cıkıp birader siktin attın porşş arabamı demez Miami belediyesi mağduru direk memnun eder..



Hey gidi diyoruz olsa da izlesek..




Related Posts with Thumbnails