18 Temmuz 2009 Cumartesi

Nostalji: Beauty and the beast


Seneler evvel TRT 2 de gösterilmiş bu dizinin buradaki adı Güzel ve Çirkin.
Hakiki anlamda bir çirkinlik söz konusu idi başrol oyuncusu Vincent (Ron Perlman) da zira kendisi öyle gizli kapaklı yapılan genetik menetik deneyler neticesi henüz ana rahminde iken aslan dna kodları ile karıştırılmış coğu kısmı aslan az kısmısı insanımsı bi ucubedir.

Yer altındaki tünellerden ve yeryüzünde bilinmeyen bölme, odalarda aslında oldukca ihtisamlı bir hayat süren bu ucube gene o şehirde savcı olan Cathrine ile onu beladan kurtarırken tanışarak envayi çeşit maceralara atılırdı.



İşin gizemli tarafı bayanın ne zaman başı belaya girse zorda kalsa aslan adam anında hisseder kah tünellerden koşarak kah metronun tepesine tutunarak ortama gelir ortalığı darma duman eder hatunu kurtarırdı.
Vinsınt elbette bu tünellerde lağım cukurlarında tek basına değildi kısmen kendisi gibi evsizler, toplum dışılar, kanun kacakları, birinden tırsıp kacmışlarla beraber cok da babacan bi dr tiple beraber yaşardı.


Zannedildiği gibi kro bi tip ise hic değildi yüksek tavanlı odalarda tavana kadar yükselen kitaplıklardan envayi çeşit edebi eser romantik ve derin manalı şiirler kovalar bunlarla manitaya kurlar yapardı. Hatta manita oldukca büyük neredeyse gökdelen kıvamnında bir binada üst katlarda oturduğu halde gece yarısına doğru camdan biyerlerden gelir kurlar iltifatlar yapar okşar sever mekandan ayrılırdı.

Maalesef dizi trt deki tiplerin adam sendeciliğinden ötürü yayından o dönem kaldırıldıysa da baska kaynaklardan nihayete erdirebildik.

Döneme göre ailece oturup izlenecek bu diziyi anmak XTRM HARIBO tayfasının görevidir.

Filmin künyesi:
Linda Hamilton ............. Catherine Chandler
Ron Perlman ................ Vincent
Roy Dotrice ................ Father
Jay Acovone ................ Joe Maxwell
Edward Albert .............. Eliot Burch
Armin Shimmerman ........... Pascal
David Greenlee ............. Mouse


Daha ayrıntılı bilgi için imdb adresi burada.







Related Posts with Thumbnails