10 Temmuz 2009 Cuma

BloodSport


80lerde beta vhs video kasetlerin hakimiyetindeki ortamların vazgeçilmez isimlerinden birisidir JEAN CLAUDE VAN DAMME ve de başyapıtı BLOODSPORT,Türkçe adı ile:KAN SPORU.




Sözlük sitelerindeki gibi spoiled vs takıntılarımız yok zaten eski bir film olduğu icin şöyle kısaca bahsetmemizde de sakınca yok,
Frank Dux ( J.C.V.D.) cocukken hırsızlık amaçlı Tanaka ailesinin evine girer, ortada yakayı ele verir, evin küçük cocuğu tarafından gafil avlanır ve tek tekmede yere serilir.
Ama bilge birisi aynı zamanda eski bir ninjamsı herif olan Shidoshi Tanaka, Frank veletini kendi evladının dövüş sanatları hususunda bizzati üstleneceği eğitimine faydası olsun kısacası kum torbası niyetine hırsızlığını affeder.
Ancak işler sarpa sarar cocuk geberir bu kez bu işi geç de olsa Frenki üstlenir.
Acı dolu sabır gerektiren gizemli bir takım uzak doğu eğitimlerinden gecerek hocası ve babalığı Tanaka yı onurlandırmak için Hong Kong da düzenlenen ve dünyanın her yanından gelmiş gaddar dövüşcüler ile kapışmak icin Kumite ye gider.



Tahmin edileceği gibi Dux dayı ortalığı kırar geçirir, yanar döner uçar tekmeler ve acımasız vuruşlarla rakiplerini alt eder, bu esnada bikac dünya rekorunu hemen öyle ayak üstü kırar, en sonunda ise gene bu uzak doğu dövüş filmlerinin tanıdık sinsi gaddar tehditkar siması CHONG LI yezitini de yere sererek o alemlerin kralı olur.
Bu tek müsabaka döneminde bile hocasının her öğretisi Dux dayının işine yaramıştır kendisi ona minnettardır bir de sarışın manita araklar ve ortamı terkeder.

Elbette yeri gelmişken Ölüm vuruşu yani Dimmak tan bahsetmemek olmaz..
Bu gizli dövüş öğretisindeki zalim vuruşlardan birisidir.. Dux öncelikle gerilir konsantrenin dibine vurur tüm enerjisini avucunun icine odaklar ve nefrett dolu bir ifade ile zaten kıvranmakta olan rakibinin midesine gömer.
Bu vuruşu bir de bu müsabakanın secici kuruluna ıspat baabında tuğlalar üstünde denemesi var ki o bile ibret i alem, sırf sunu izlemek icin gecerli bir neden..



88 yapımı filmin yönetmeni Newt Arnold oyuncuların bir kısmı ise:

Jean-Claude Van Damme...Frank Dux
Donald Gibb...Ray Jackson
Leah Ayres...Janice Kent
Norman Burton...Helmer
Bolo Yeung...Chong Li
Roy Chiao...Tanaka
Forest Whitaker...Rawlins






Related Posts with Thumbnails