16 Mayıs 2009 Cumartesi

The Legion - A Bliss to Suffer


İsvec menşeili şiddetli rifflerin yaratıcısı ki bence oldukca da başarılı bir grup olan THE LEGION nihayet yeni zalimlik abidesi albümünü piyasaya nisan ayı itibarı ile sürmüş bulunuyor.
En az "Unseen to Creation" kadar karanlık ve de 2006 çıkışlı "Revocation" kadar da seri ve ete saplanmış oksitlenmiş zıpkın etkisi bırakan 9 adet şarkıdan ibaret albümün haribocuların sitesinde olması bir nevi şart idi zaten.

Önce grubun lejyonerleri ile kazımaya koyulalım:

Martinsson - Vokal
Dragu - Davul
Svartz - Gitar
Kottelin - Gitar
Anderson - Bass gitar
Listenable Records etiketi ile müzik marketlerdeki raflara gülle gibi albümdeki türüne göre oldukca sikici şarkılar ise sırayla,

1.Shining Redemption
2.Call Of The Nameless Black
3.A Toil Beneath The Skin
4.Blood, Be Gone!
5.A Curse For The Dead
6.The Luring Depths
7.The Inimical
8.Man-Beast

Evvel emirde belirtmek lazım kaotik ama güçlü bi o kadar da anlaşılabilir bir genel sound yaratmış adamlar.
Bilhassa davul tonları türüne göre başarılı, kimi şarkılarda adamlar hız testine girmişken kimi yerlerde de eşi benzeri belki cehennemde görülebilecek bi atmosferi de geriden dayayabilmiş herifler.

Hemen açılıştaki Shining Redemption daha cok gövde gösterisini hissettiren bir çalışma, özellikle MARDUK dan da tanıdığımız ve hayran olduğumuz Emil herifi cok sağlam bir performans sergilemiş.
Bunun yanında o solist olacak iblisin de geri kalır yanı yok bu senenin en dikkat cekici heriflerinden birisidir nazarımda kendisi.

Normal bir müzik albümü olmanın dışına taşmış çalışmadaki en pislik en kalleş nefreti ve ürkünç gölgeleri odanıza dolduracak fon müziği ise bu albümde anca Call Of The Nameless Black olabilirdi.
Başlangıctaki intro enfes akabinde eskilerden miras bir tasvirle " bomba, kazıma şeklinde " geliyor diyebiliriz adamların ortaya cıkardığı şarkıya tutulunca.
Kimi geçişlerinde Alman thrash metal yılanları da kendini gösteriyor bu şekilde bizim gibi seri cift krosun hastası tipleri de gazlamasını bilmiş açıkçası adamlar..

Bizim gibi tiplere göre doğaldır ki öncelikle de adı ile şimşekleri üstüne ceken şarkı da
Blood, Be Gone! olmakta. Aslında iş sadece isminde de bitmiyormuş ilk dinlediğim andan beri gözde şarkılarımdan birisi de budur, albümdeki.
Gene iç karartıcı intro ile start alıyor parça, akabinde kopan kaosun hiç kuşkusuz biricik tetikleyicisi davulcu Dragu ya tutuluyoruz.
Şüphesiz herifler ne yapacaklarını cok iyi bilen ve sıkı çalışmış tipler, alt yapıda arkalara serpiştirilmiş klavyenin bile gideri var.

The Luring Depths albümdeki belki en eski toprak parça olmuş
O bildik çiğ ve balyoz İsvec dm deki her bir ayrıntı itina ile bu şarkıda da kan ve
kazımayla soslanarak alt yapıya ustaca yerleştirilmiş.
O Enslaved vari tuaf acı dolu vokaller de yüz ekşitmiyor değil açıkçası..

Albümün bir diğer zalim çalışması ise Man-Beast adlı şarkı
Daha ilk saniyelerden itibaren tamtamcı lavuğun cift kroslarına ve de trampetin anasını ağlatmasına kitlenmez iseniz kimi karanlık riffleri de tutulabilirsiniz.
Şarkının ortalarında ise resmen aleni ve net tehditler havada pervasızca ucuşuyor 2009 gibi bi tarihte şu şekillerin piyasada olması ise cok ümit verici.

Grubun web sitesi:

http://www.legion.nu/



Related Posts with Thumbnails