19 Mayıs 2009 Salı

Demonical - Hellsworn


İsvec in tüm dünyaya kazandırdığı pek cok sıkı ve 2 albümle bile istikbal vaad ettiğini kamçılarcasına şarkıları ile benliklere kazıyan DEMONICAL yepyeni cok balyoz ama bi o kadar da junior DISMEMBER vorship bir albümle tekrar sahnelere döndü.

Evet, 07 çıkışlı Servants of the Unlight da da Dismember, ATG, GRAVE karışımı ve ruhlu alt yapı üstüne zıpkınlama kazımalar serpiştirilmişti de bu kez herşeyden evvel genel sound dan dolayı tadı kaçmış.

Albümdeki kazımacıların görev ve pozisyonları:

Sverker "Widda" Widgren - Vokal
Johan Jansson - Guitar,Vokal
Martin Schulman - Bass
Ronnie Bergerståhl - Davul

Cyclone Empire etiketli albümdeki şarklılar ise,

1.Baptized In Fire
2.World Serpent
3.Infernal Void
4.Bloodridden
5.Götter Des Nordens
6.Children Of Sin
7.Death Metal Darkness
8.Bow To The Monolith
9.Hellsworn

Açılıştaki Baptized de klas şarkı ama asıl vurucu ve kolpa makatına takıntılı şarkı nazarımda World Serpent adlı çalışma.
Cok zekice düsünülmüs senkoplarla süslü cok kıvamında saldırganlığı hissettiren enfes bi iş belkide kariyerlerindeki ender malzemelerden.

İç karartıcı başlangıc bir nevi de kasırga habercisi Bloodridden adlı şarkının ilk saniyelerdir. Cenazeyi toprağa verdiren kasvet hep doom vs türevlerdeki ses öbeklerinde olur zannedilir halbuki bu tip gruplara da ara sıra göz atmak lazım..
Akabinde şarkı mermi gibi patlağında bu kuzey Avrupa nın soğunu anımsatmaya yetiyor zaten ..

Indecent and Obscene in ortalığı kasıp kavurduğu death metal kovalayanları hayalarından sıktığı döneme bir gönderme de Children Of Sin adlı şarkıda mevcut.
Adamlar kim bilir kac gece kabus gördüler DISMEMBER in ezici riffleri eşliğinde ki seneler sonra gün yüzüne cıkmış korkuları.

Death Metal Darkness tam bir doggy parçası. Rahim sökmek raddesine getirebilecek bir basit ama etkili davul üstüne kurulu safkan İsvec dm klasiği diyebiliriz. Adamlar paso gecmişi deşip bunu kan ve fevrilikle bulamanın eğitimini de almış kanımca.

Albüme de adını veren HELLSWORN ise depresifliğin had safhası artık.
Extrası yok ama iyi yakalamış herifler ve 5 küsür dakka sürdürmüşler.
Sonu ise ibretlik bir hadise , outro demeye dilim varmadı cehennemden bir kesit kanımca.

Grubun myspace adresi:

http://www.myspace.com/thedemonicalhorde


Kendi sitesi ise,

http://www.demonical.net/

Related Posts with Thumbnails