27 Mayıs 2009 Çarşamba

Attack of the 50 feet Woman (1958)


1950'lı yıllarda uzaylılar A.B.D halkı için büyük bir tehlikeydi.Sovyetler biriliği ile yaşanan soğuk savaşı bir nebze olsun unutturmak için uzaylıları ortaya atan A.B.D'ye en büyük katkı tabi ki de film yapımcılarından geldi.

Bu kült filmlerin konuları ve yapımları hemen hemen birbirlerine olduça benzerlik gösteriyor.Tabi ki aralarında çok özel olanları da var.İşte o özel olanlarından biri de Attack of the 50 feet Woman.

''Amortisi ne birader ?'' derseniz;şöyle ki bu tarz filmler arasında ilk feminst yaklaşımda bulunan yapıt.Ardından gelen Queen of Outer Space ve Behemonth the Sea Monster kadının gücü adı altında göze batan filmlerdir.


Zamanın en iyi bilim-kurgu yönetmenlerinden olan Nathan Juran tarafından yönetilen filmde Dev kadın rolunu Allison Hayes canlandırıyor.

Gelelim bu 65 dakikalık sıradışı filmin konusuna:

Kasabanın zengin hanımefendisi Nacy Archer'ın başı beladadır.Kocası Harry,bayan Archer'ı Honey adında bir bar sürtüğü ile aldatmaktadır.Bayan Archer bir gece baskına giderken ıssız otobanda bir uçandaire ile karşılaşır.Uçan dairenin içinden bir dev çıkar.Bayan Archer çaresiz kalır.Dev,onu yakalayarak kaçırmayı denese de başaramaz.


Nacy büyük bir şok geçirmektedir.Yaşadıklarını kocasına anlatığında ise pek hoş bir tepki ile karşılaşmaz.Ertesi gün eve gelen psikolog kadının delirdiğini düşünerek çeşit çeşit ilaç yazar.Ağır uyku hali yaratan ilaçlar en çok çapkın harry'nın işine yarar.Fırsatları değerlendiran hain koca her gece honey ile o işlere bakar.


Bir gece ansızın uykusundan uyanan Nacy,Harry'nin evde olmadığı görünce çılgına döner.Bara gidip adamı alır ve otobanın yoluna koyulurlar.Uzun bir arama sonucu o uçan daire tekrar gözükür.Tırsak harry bir-iki el ateş eder ve işe yaramadığını gördüğünde topukları yağlar.Kadıncağız tekrar dev ile başbaşa kalmıştır.


Nacy olayın ardından baygınlık geçirir.Bir süre sonra uyandığında ortalarda kimseler yoktur.Ne uçan daire,ne de Dev.Nacy,bihitap vaziyete kasabanın yolunu tutar.Eve vardığında uşak hemen doktoru arar.Bu sefer eve Dr.Isacc ve Heinrich vasıl olurlar.Bu iki atom profesörü kadını karantinaya alırlar.Tabi ki ilaçlar ve uranyum örnekleri o zamanın bir numaralı absürtlükler firması ACME'den sipariş edilir.


Nacy ergen bir kız misali gün ve gün şişmektedir.Harry fırsatan istifade,Honey ile kaçmanın yollarını aramaktadır;ancak kasabanın şerifi olaya el koymuştur.Günler böyle akıp giderken bir gün aniden Nacynin önce bacakları ardından da kolları uzar ve 50 feet uzunluğunda bir dev anasına dönüşür.Harry olaydan habersiz gene aynı barda Honey ile fingirdeşirken,Dev Nacynin adımları ile yer salanır.Kadın öfke ile barın çatısını kaldırır.İlk önce kaşar Honey'i öldürür ardındanda hain adam Harry'nin peşine düşer....


Modern çağımızın abartılı,acayip filmlerine oranla daha cana yakın olan Attack of the 50 feet Women pazar sabahı skor sonrası kahvaltı esnasına ideal bir yapıt.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Related Posts with Thumbnails