24 Mart 2009 Salı

Inevitable End - The Sever​ed Incep​tion



Inevitable End
bizim yeni keşfettiğimiz tevekkeli değil aslında bu işlere de yeni başlamış ancak olaya balyoz kıvamında bir " debut " ile girmiş Gothenburg / İsveç menşeili 4 civandan ibaret bir grup.

Metal arşivi sitesinde yazılana göre bir dönem thrash metal ile iştigal etmiş bir güzel kondisyon sahibi olmuş 2004 ve 2006 da 2 adet de demo yapmışlar.
Kanımca kar kış kıyamet ortamlarında insanın kanını donduran buzulların arasında cok da bu ruh halini korumayamaz hale düşüp death metalin oldukça hızlı ve serisini icra etmekte karar kılmışlar, şu albüme bakarak cok yerinde bir karar diyebilirim pekala.

Gruptaki herifler ve pozisyonları:

*Andreas Gerdén: Vokal
*Emil Westerdahl: Bass

*Joakim Malmborg: Davul

*Skägget: Gitar


Relapse records gibi taşşaklı bir firmadan daha 1. albümü yapmak herkeşe nasip olmuyor, çalışmadaki parçaları da yazalım:

1.The Sever​ed Inception
2.Dream​sight​ Synopsis
3.Embra​cing The Origin
4.Perse​verin​g Incitement
5.Colla​pse In Reverse
6.Distorted
7.Firstborn Of All Dead
8.Apprentice​ Luminous Acquaintance
9.The Art Of Corruption


Herşeyden evvel adamların henüz görücüye cıktığı bir albüm olmasına rağmen genel sound şıkır şıkır, herşey net ve olması gereken kıvamda, özellikle gitar soundu beni cok cezbetti. Şarkıların alt yapısı kafi miktarda cinnet, her fırsatta aralara çakk güzel speed ve kazıma davullar serpiştirerek adrenalini de üstlerde tutmayı becerebilmiş adamlar.

The Sever​ed Incep​tion hayvanlığın sınırlarını zorlayan bir açılış şarkısı.
Vokalist daha ziyade östaki borusuna ziyan bir performans sergiliyor kuduz köpekler gibi kusmuş nefretini, yetmezmiş gibi aralarda giren screamler de cabası.
Çook cinnet adamlar bunlar çook:p

Dream​sight​ Synop​sis bu albümdeki favorilerimden birisi. Çok özgün farklı veya " deneysel" bir çalışma diyemem ama aradığımız bicok element bu parçada da mevcut, gayet dinamik bir iş açıkçası. Hele o aralarda kazıma üstüne serpiştirilmiş piskopat bir atraksiyon var off diyorum sadece..

Colla​pse In Rever​se bu albümün bir diğer zıpkın çalışması.
Böyle sağlam davulcun olursa bol mutingle ortamı adrenaline boğar umulmadık bi yerde kazımaya başlar ortalığı tarumar edersin, bu mantık sanırım bu death metal ve türevleri var olduğu sürece her daim prim yapacak.
Aralara dur/kalk senkoplar filan da koymuşlar cok iyi bir standart tutturmuş adamlar kanımca.

Karamsar kötümser hava aynen First​born Of All Dead adlı şarkıda da devam etmekte. Özellikle grubun o thrash metal yıllarında kalma bikaç cafcaklı riffi muhteşem bir gaz veriyor ortama hele de aralara zıvanadan çıkmış scream vokaller de girerse dadundan yenmezz..

Albümün startını gaddar verdik bitişi de acımasız olsun mantığı The Art Of Corru​ption​ adlı şarkı ile vuku bulmuş. Solistin anlatacak meramı hic bitmiyor sürekli homurdanıyor arada soluklanmak istediği vakit mikrofonu diğer şirret herif eline almış o da koca karı gibi bıkbık ediyor, adamların hali pek de ic acıcı gözükmüyor zaten.

haribo4grind/Haribo extreme culture aittir.
Grubun web sitesi:

http://www.inevitable-end.com/

Myspace adresi ise;

http://www.myspace.com/inevitableend




Related Posts with Thumbnails