5 Mart 2009 Perşembe

Excoriate-On Pestilent Winds



Geçen günlerde elime geçen alman Excoriate ilk albümleri olan ''On Pestilent Winds'' ile 1985 öncesi extreme metal soundyla güç gösterisi yapmışlar.2006 yılında kaydedilen albüm anca yayınlanmış.Zalim,çiğ,ilkel ve güçlü havaları ile tam extreme haribo severlerin kulaklarını okşıycak bir kayıt.

Sepulchral Voice Records etiketi ile yayınlan albümde 7 parça yer alıyor.Bunlardan biride Sepultura-Mayhem coverı.Böle bir işi nasıl yapmışlar pek anlıyamadım.Tahminimce polonyalıların kurdukları pazarların birinden çok ucuza tama en eski davul setlerinden kapatmışlar.Birde üstüne gene aynı pazardan amfilerini almışlar gitmişler eve,dayamışlar hamam ekosu dayamışlar amfi önleride mikrofonları kaydetmiş.Büyük ihtimal böle bişey olmuştur yada zaman-mekan makinası yaptılar.Küt gittler 80'lere orda gizlice kaydedip geri geldiler.Aklıma başka bişey gelmiyor.

Bu bavyara çocukları yaptıkları işe Sodom,Possessed ve Sepultura nın ilk zamanlarını tadını taşıyor.Sodom-Witching Metal ve Victim of the Death demolarındaki o hamam ekosu bire bir var.Albümün kapağıda hoş sarı bi fon üstüne kara kalem çizilmiş.Elinde orakla azrail şehirleri yakıp yıkıyor.Küçüken Tom Angelripperdan çok korkmuşlar belli.

Albümdeki günahkar kadro ise şöle:
Stefan Eberlein-Vokal
Patrick Tauch-Gitar
Sebastian Engelhardt-Davul
Steve Kuhr-Bas


35 dakika süren kayıt adeta bir puzzle gibi bir birine bağlı.Ben en çok Bestial Slaugther a tutuldum.Ancak tekrar tekrar dinledikce hepsini Birbirine uyumu daha net işitim.Bol spa spalı çoz tos splashlı adeta altın ayıcık kıvamında bir iş.

Parçaların sıralaması;

1.Voice Of Damnation
2.On Pestilent Winds
3.From Morbid Ruins
4.Mayhem(Sepultura Cover)
5.Poisoned By Darkness
6.Bestial Slaughter
7.Demons Rush

Voice of Damnation intosunun hemen ardından gelen On pestilent Winds hakaten rüzğar gibi.Başında böle uzun bi en eski spa spa girişlerden var.Ardından Gelen atakla Ne bina bırakmışlar ne ağaç hemsini söküp atıyolar.

From morbid ruins karanlık bir parça fazla atmosferik olduğu sölenilemez ama oldukça karanlık olduğu kesin.Sepultura-Mayhem de bire bire çalmışlarda vokal zor anlaşılıyor.Çok acılı okuyor.Obituary var-i ancak net değil.

Poisned by darkness ve Bestial slaugther kesin rifli ağır başlangıçlı ardından yüksek nabızlı güzel parçalar Ülkelerin Thrash soundu ile en eski death metalın iyi bir bileşimini yakamışlar.Demons Rush 10 dakikalık uzun ancak öle çekilmez bir iş değil.Birde vokalın dediklerini anlıya bilsek daha hoş olur.

2009 da hala böle antik işlerin çıktığını görmek çok hoşumuza giden bir şey umarım devam ettirler.


Grubun resmi sitesi:Excoriate

Haribo puanı:13 paket altın ayıcık.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir
Related Posts with Thumbnails