12 Şubat 2009 Perşembe

Killer nun(1978)



Ortaçağ avrupasında kadınların pek bir seçeneği yoktu:Ya evinin kadını ya fahişe yada rahibe olmaktaydılar.Ozamanlar da rahibelerin bir çoğu gene şeytanın elçiliğini yapıyordu.Aradan yüzyıllar geçsede hala değişen birşey yok.Şeytan herzaman inanların arasında cirit atmayı çok seviyor.

1978 yapımı italyan yönetmen Giulio Berruti tarafından yönetilen ''Killer nun'' yanlış hatırlamıyorsam gene o yıllara denk gelen bir tarihte yaşanmış bir olayı konu almaktadır.Filmi özel kılan bir diğer yanı ise o zamanın en güzel kadınlarından Anita Ekberg baş rolde yer alması.Bayan Anita 1950 isveç güzeli seçilmiş ve bir zamanların seks sembolu haline gelmiştir. Şuan 77 yaşında ve hala oyunculuk yapmaya devam etmekte ancak o günlerden çok uzatta.


Dini istismar ve yozlaşmaya yönelik olan bu film satanik death metal,porn/grind koşturanlar için gerçekten görsel bir ziyafet.Senaryoya şöyle bir göz attığımızda dinlerin yasakladığı herşeyi bir din elçi tarafından işlendiğini görmekteyiz.Kilisede başlıyan film şeytani bir org üstüne okunan ilahi ile süre geliyor.Bu ilahi herhalde şeytandan bahsediyor.Omen deki ost kadar olmasada bu da fena değil.
Kilise hastanesinde görevli olan rahibe Gertrude zamanla zivanadan çıkar ve hastanedeki yaşlı hastalara eziyet etmeye başlar.Bir akşam yemeği esnasında takme diş kullanan ihtiyar bir bayanın dişlerini bardaktan alıp,bütün hastaların gözü önünde parçalar.İlerliyen saatlerde odasına çekilen gertrude oda arkadaşı olan rahibe mathieu ile duygusal dakikalar geçirir.Gece herkes uyuduktan sonra oda oda gezip hastaların değerli eşyalarını aşırdan gertrude daha sonra yaptıklarından pişmanlık duysa da iş işten geçmiştir.Bulunduğu duruma katlanamıyan kadın kısa bir hava değişikliğine çıkar.Dışarı ki hayatında gayet cüretkar dışa açık takılan gertrude tatilini içerek,çekerek ve sikişerek geçirir.

Kısa dönemlide olsa oldukça spontane bir süre geçiren rahibe tekrar kiliseye döndüğünde piskolojik çöküntü yaşar.Bu süre zarfında morfin bağımlılığı kazanır ve iyice yoldan çıkar.Bu sahnelerde karanlıklar lordunun kahkahalarını açıkça duyabiliyoruz.Bir gün aşırı dozda morfin alan rahibe tribe girer.İlk önce kendini bir beyin ameliyatında görür.Korkudan baygınlık geçirir.Ona yardım etmek için odasına giren hastayıda hunharça katlettikten sonra yatağa uzanıp morgta ki ölü bir erkekle cesedi ile seviştiğini görür.İşlediği cinayete intahar süsü vermek içinde ceseti camdan aşa atar.

Olayın ardından bir kaç gün sonra,hastaneye genç yakışılı bir doktor gelir ve bizim katil hemşire çocuğa tav olur.Ancak eleman olgun,azgın ve piskopat rahibe yerine,temiz kız rolünde takilan rahibe mathieu göz koymaktadır.Rahibe mathieu rolundeki paola morra ise 1978 italyan playboyunun şubat ayı kapak kızıdır.Düşünün artık rahibe rolundeki oyuncuları=).Gertrude fırtınalı bir akşam kabuslar görür ancak gördükleri gerçektir.Hastanenin bahçesinde tekerlekli sandalyeye mahkum bir hastaya bir güzel muamele çeker,sikişir ve ardından yaşlı adamın azına pamuk tıkayarak öldürür.


Artık hastaların bu deli karıya tahamülü kalmamıştır.Ortaçağda olsa kesin cadı diye yakarlardı.Gene bir akşam yemeği esnasında isyan ederler.Rahibe isyanı başlatan yaşlı kadını boş bir odada sıkıştırır.Zavalı kadının yüzüne enjektör ineleri saplıyarak ve neşterle façalar atark eziyet eder.İşkençelere dayanamayan yaşlı kadın baygınlık geçirir.Bunun üstüne piskopat rahibe kadını çöp egitme odasına atar...

Bu şekilde devam eden film en sonunda katil rahibenin kilisenin akıl hastanesi olarak kullanılan zindanlarına kapatılması ile son bulur.

İzlerken gayet zevk alacağınız ''Killer Nun'' şimdiye kadar izlediğim en güzel dinsel istismar filmlerinden kafaya oynamayı fazlası ile hak ediyor.


Haribo puanı:(Marduk/fuck me jesus) Kilisenin bütün bağış paralarını çalıp bu filmdekilere para yetiği kadar haribo alıp dağıtmak lazım.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails