2 Şubat 2009 Pazartesi

Cannibal Corpse - Evisceration Plague



Skandal kapakların,yasaklanmış albümlerin,sansasyon şarkı sözlerinin,defalarca açılmış mahkemelerin sanıkları durumundan DEATH METAL in lordlar kamarasına seneler evvel, şu satırları okuyan coğu kazımacının bebe olduğu, yerlerde emeklediği taa
TOMB OF THE MUTILATED zamanında terfi etmiş CANNIBAL CORPSE, yepyeni taptaze albümü Evisceration Plague ile karanlık dünyamızı daha beter karartmıştır.

Eskiden CC öyleydi sonradan böyle oldu,o vokalist şu kadardı yenisi bu kadardı falandı filandı tartışmalarını çoktaan bırakmış XTRMHARIBO okuyucuları için hiç lafı dallandırıp budaklandırmadan albüm formatındaki safkan hayvanlığın analizine geçiyoruz. Bilemeyenler icin grubun kadrosunu anımsatalım,
Corpsegrinder - Vokal
Alex Webster - Bass gitar

Rob Barrett - Gitar

Pat O'Brien - Gitar

Paul Mazurkiewicz - Davul


Albüm, KILL de de olduğu gibi Morbid Angel ın sisli,gizemli dünyasında ulu insan Azagthoth ve davul tanrısı Sandoval tarafından özenle yetiştirilmiş HATE ETERNAL dan da yakından takip etiğimiz,sözde değil "özde" hayran olduğumuz ERIK RUTAN komutasında kaydedildi ve Metal Blade Records etiketi ile şubatta raflardaki yerini aldı.

Yani doğaldır ki genel sound, kelimenin tam anlamıyla " kusursuz " ve profesyonel bir malzemeyi işaret ediyor.

Özellikle gitarlar elektrikli testere gibi, genelde alt yapıcı cok hırçın ve gaddar özellikle bikaç şarkıda adamlar yıllara meydan okuduğunu açıkca ortaya koymuş..

Herkes herşeyi de beğenmek zorunda değil, benim de asla ve asla öyle doğrucu davut olmak gibi ya da gazetelerdeki kültür sanat eleştirmenleri misali objektif olmak gibi bir sorumluluğum olmadığındandır ki herşeyiyle albümü kabul ediyorum.

Albümdeki şarkılar ise:

1.Priests of Sodom
2.Scalding Hail

3.To Decompose

4.A Cauldron of Hate

5.Beheading and Burning

6.Evidence in the Furnace
7.Carnivorous Swarm
8.Evisceration Plague
9.Shatter Their Bones

10.Carrion Sculpted Entity

11.Unnatural

12.Skewered from Ear to Eye

13.Skull Fragment

Albümün açılışındaki "Priests of Sodom", artık kendine özgü tarzıyla o ağız doldura doldura okuması ve kazık tuşeleriyle kendini kabul ettirmiş Corpsegrinder in klasını konuşturduğu bir diğer şarkı olarak da anımsanacaktır.
Gayet sert ve seri bir şarkı,pislik death metal riffleri ise ortalıkda cirit atıyor tam 3 bucuk dakka boyunca.


Kısa ve net "Scalding Hail" ise albümde en cok sevdiğim bir diğer şarkı.
Çıtırdan bir Possessed kanı tadı da gelmiyor değil hani ağızlara:p Hem cok eski toprak hem kazık şarkıları yapmak böyle babalara yakışır zaten..

Acımasız "Beheading and Burning" CC nin son dönemlerinin bir eşi benzeri olarak bu albümdeki yerini almış. Gene kazık Pat riffleri var gene tam tadında bırakılmış gitar cift sesleri var, ben seneler evvel Mazurkiewicz den öyle insanı kahredecek, yerden yere vuracak partisyonlar beklememeyi öğrenmiştim gene 5 den şaşma 6 yı aşma işlerini kovalamış bu şarkıda da. Olsun, biz O nu böyle de seviyor ve saygı duyuyoruz.

"Carnivorous Swarm" bangır bangır giren ve kazıyan ve neredeyse tüm şarkıda da bu aşırı dozu devam ettiren CC tayfasına bir kez daha saygılarımızı sunuyoruz.
Tabii bu hazzı almamızda hiç şüphesiz ERIK RUTAN ın da emekleri ve bilgisi var, hani herkeşe nasip olmuyor böyle şekilli albümler, imrenmemek hayran olmamak ne mümkün. Özellikle parçanın sonu cehennem topu gibi yakıp yıkıyor ortalığı.


Albüme adını da veren "Evisceration Plague" açıkçası grubu ta 90 larda henüz tazeyken dinleyip hem kafi miktarda tırsan hem de işi çözmeye çalışan, ceyrek asırı devirip hala bol skor + bol alkol bol cihaz kovalayan her daim kazımanın peşindeki tipleri de yeni yetmeleri de kahredecek bir iş açıkcası.
Özellikle vokal partları cok ruhlu olmuş, ceset öğütenin böyle tehditkar performanslarına cok varım. Vokal altı gitarlar da cok akılda kalıcı bikaç kere dinlediğimiz de ise şarkı kendini beyne resmen kalıcı şekilde kopyalıyor, alakasız yerlerde mırıldanırken kendinizi bulursanız hiç şaşırmayın. CC fanı olmak her daim gurur veriyor bana açıkçası.

"Unnatural" ortalıkda dolanan zibidi teknik detmetalci tiplerin alayını sabah henüz şafaktan önce iştimaya cekip sırayla tokat manyağı edebilecek bir şarkı diyorum. Çok gizemli bir hadise ama bu hadise, çingene bozması nizami dümtektek Hadise'nin göbeğinde de beter cazip geliyor bana nedense, tam bir skor şarkısı.
O dümtektek derken sesini kapatıp bunu açın, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız zira bu satırları kovalarken tvden de öyle bir enstanteneye şahit oldum :)


Albümdeki bonus şarkı olan "Skull Fragment" ise şahane bişeymiş.
Biraz Bloodthirst dönemi şarkıları havası var ama daha ruhlu ve çok daha akıcı bir şarkı bu, vakti zamanı gelince itina ile hatmedilir üstüste dinlenilir ve daha cok tadına varılır.

Grubun web sitesi:
http://www.cannibalcorpse.net/

MySpace adresi ise,

http://www.myspace.com/cannibalcorpse

Haribo puanı: 666 paket karma + taze Haribo

haribo4grind /Haribo extreme culture aittir.

Related Posts with Thumbnails