18 Ocak 2009 Pazar

Hell-Born / Darkness


Polonya menşeili şeytancı kesinlikle kilise yüzü görmemiş leş HELL-BORN, belki de kariyerindeki en iyi albümü 2008 aralık ayında piyasaya sürmüş.
Az bir farkla ele gecirip bütün birkaç gün dinleyince hazır böyle death/black kırması bir albüme de bu sayfalarda yer vermek lazım deyyu karalamaya karar verdim.

Alevlere gelesice elemanların isim ve pozisyonları,

Raven - Vokal, bass gitar, davul
Les - Gitar,vokal
Jeff - Gitar,vokal
Paul - Davul

Witching Hour etiketiyle yayınlanan albümdeki parçalar,

1.Refuse to Serve
2.(I Am) The Thorn in the Crown
3.Curse Me and I Win
4.Darkness
5.In Satan We Trust
6.Submission
7.The Black of Me
8.Hellfire
9.Dead Don`t Preach

Refuse the serve, albümün introlu açılış şarkısı.
Bazı gümbürtülerin akabinde ucundan yakaladıkları ruhlu riffleri sıralamaya başlamışlar.
Özellikle bu parçadaki vokaller çok güdüsel ve ilkel ama bi o kadar da vahşi.

Mel Gibson sinema sektörüne hizmeti ve din içerikli propagandası noktasında ne denli başarılı oldu tam bilemiyoruz da The Passion of the Christ en cok keçici veya iblisci kazımacı adamlara malzeme olması açısından iş görmeye başladı.
Tam da bu filmdeki meşhur üstüne milletin doktoralar yaptığı tezler hazırladığı isanın kamçılanması enstantenesindeki sesle insanı ürperten ağar kazımasyon (I Am) The Thorn in the Crown dan bahsediyoruz.
Böyle eski toprak işleri kovalayanların kesinlikle etkileneceği bir iş cıkartmış adamlar özellikle solistin performansı cok klas olmuş.

Albüme adını veren Darkness tam da adı gibi uzak ara albümün en karanlık şarkısı aynı zamanda.
Heriflerin yaşlarını filan bilemiyorum ama direk 90'lara ait gibi duran bir parça yapmışlar kanımca konser ortamında anasını ağlatır böyle gaz şarkılar, bir de albümün genel soundu da böyle güclü ve temiz olunca biz bile burada dinlemeye doyamıyoruz..

The Black of Me, bazı yerleri hariç bu albümdeki biricik SODOM worship parça olarak göze batıyor.
Adamların bulundukları yer itibarıyla bikac kere izlemiş olcaklarını tahmin ederek takdir ediyoruz elbette kendilerini. Öyle riffi bi orta tempo calmalar akabinde 2 katı hızla calmalar ortama gaz vermeler vs vs cok klas atraksiyonlar bunlar tabi ; )

Grup hem bm hem de dm kovalayınca 2sinden de tavizsiz ve sikici unsurları başarılı sekilde karıştırabiliyorsan Hellfire gibi bir iş cıkartır masaya vurursun.
Parça kimi yerlerinde gayet seri ve gaz ama bazı yerler de özellikle dur/kalk işlere girmişler. Tekrar kendi hızına kavuşunca sanki daha enerjik gibi geliyor insana halbuki trilyon kere yapılmış şeyler bunlar.

Grubun MySpace sayfası,

http://www.myspace.com/hellbornofficial

Haribo puanı: 66 paket karışık haribo


haribo4grind /Haribo extreme culture aittir.



Related Posts with Thumbnails