15 Kasım 2008 Cumartesi

Dead to this World - First Strike for Spiritual Renewance



Geçen sene bi acayip memleket Norveç'ten gelen Black/Thrash saldırısıyla yıkıma uğradık. Saldırının arkasındaki isim ise Dead To This World. Necrophagia ve Wurdulak'ın yanı sıra Immortal'ın tek dinlenebilir bulduğum döneminde bass çalmış güzel insan Iscariah projesi olan canavar oluşum 2007 yılının kasım ayında Century Media etiketiyle ilk albümünü yayınladı. Mapushaneye düşmüş piyanist şantörlerin ve kapı önününden kar süpüren kolpa Norveç lordlarının aksine Iscariah paşa Kara Metalin tüm inceliklerini Thrash Metal saldırganlığıyla birleştirip dinleyicinin yüzünü ekşitmeyi başarmış.

Albüm ilk parça I, The Facilitator ile dinleyiciye tekme tokat girerek başlıyor. Hemen arkasından müthiş introsuyla dikkat çeken Night of the Necromancer geliyor. Kesinlikle çok şık parça. Albümdeki diğer bi hayvan olay ise Goatpower. "Ben kara metale kara metal demem içinde keçi olmayınca." demiş Iscariah. Hatta buda yetmezmiş gibi keçinin gücünü alıp şarkıya yansıtmış. Helal olsun diyorum güzel iş çıkmış ortaya. Keçi olayından sonra diğer bir kara metal klişesi olan 2. dünya savaşı mevzularının anlatıldığı 1942 ile tansiyonu hiç düşürülmemiş aynen kazımaya devam edilmiş. Özellikle nakarattaki vokal performansı çok canavar ancak tuhaf biçimde ani bitmiş parça adam adeta feyk atmış dinleyiciye "Sen bekle bakalım şarkı devam edicek mi acaba?" hesabı. Hafiften Thrash/Groove üzerine kara metal hayvanlığıyla süslenmiş Into the Light (Baphomet Rising) albümdeki diğer bi favorim. Çok klas kafa sallatır bu parça dinleyiciye iyi değerlendirmek lazım. Unholy Inquisition acayip old school ve fevri bi olay. Adeta işaret parmağı havada elini sallayarak dinleyiciye bişiler anlatmış Iscariah reis. Albümde atmosferin zirveye ulaştığı parça ise To Free Death Upon Them. Sonlara doğru ağır kazımasyon işler mevcut. 2. dünya savaşı dedik, keçi dedik ama tek bi eksiğimiz kaldı oda elinde keserle, çekiçle, levyeyle dolaşan iskandinav tanrıları. Iscariah bunuda es geçmemiş ve albümün son parçası olan Hammer of the Gods ile eksiği tamamlamış.

Sounç olarak Iscariah paşa "first class" Black/Thrash albümü çıkarmış ortaya. Türü sevenler kesinlikle affetmesin. Şahsen norveçten bu tür işler görmekten daha bi memnuniyet duyuyorum ama göremesekte canları sağ olsun magazin haberleriylede idare ederiz.

1.I, The Facilitator
2.Night of the Necromancer
3.Shadows of the Cross
4.Goatpower
5.1942
6.Into the Light (Baphomet Rising)
7.Unholy Inquisition
8.To Free Death Upon Them
9.Hammer of the Gods

Mad Butcher/Haribo Extrem Culture aittir.
Related Posts with Thumbnails