16 Ağustos 2008 Cumartesi

Toxic Holocaust - An Overdose Of Death...


Amerikalı Old School Black/Thrash Metal olayı Toxic Holocaust sonunda beklenilen albümü patlattı. Evil Never Dies ve Hell On Earth gibi birbirinden klas iki albümden sonra bu albümü ayıla bayıla beklemekteydik ki beklediğimize fazlasıyla değmiş. Eylül ayında Relapse Records etiketiyle yayınlanan albüm tam anlamıyla cayır cayır Black/Thrash ziyafeti olmuş. Yer yer Old School Hardcore/Punk ve Heavy/Speed Metal esintileriyle albüm iyice tadından yenmez bi hal almış.

Bilmeyenler için Toxic Holocaust hakkında kısa bilgi vermek gerekirse Joel Grind kişisinin tek kişilik projesidir. Tüm ensturmanlar ve vokaleri üstlenen Joel Grind canlı performanslarda ise gitar/vokal işlerine bakmakta. Genel olarak Hellhammer, Venom, Destruction, Nuclear Assault, ilk dönem Bathory ve ilk dönem Sodom harmanı bi sounda sahip dolayısıyla bu gruplarla ilgili olanların takla atarak dinleyeceği bi oluşum.

Albüm kapaktaki itleri anlatan Wild Dogs adlı parça ile tam gaz açılıyor. Hemen arkasından gelen Nuke The Cross ve Slayer işi gitarlarla bezenmiş Endless Armageddon tempoyu aynı biçimde yüksek tutmuş. 59 saniyelik War Game kısa olduğu kadarda süratli bi çalışma. Konser ortamında çalındığı vakit ortalık her türlü karışır. Sonrasındaki parça In The Name Of Science albümdeki favorilerimden. Albümdeki diğer bi favorim ise Gravelord. Süratli girişi ve Motörhead'i anımsatan bitişi çok klas olmuş. Ayrıca albümde ilk albümdeki en klas parçalardan biri olan War Is Hell'in yeniden kaydedilmiş versiyonu bulunmakta. Nedense bu versiyonu bana daha hoş geldi. Death From Above ve son parça City Of A Million Graves albümün genelindeki gibi klas parçalar. İlk bikaç dinlemede insan ister istemez başa sarıyor.

Sonuç olarak Old School işlerin hastası bünyelere ilaç gibi albüm olmuş. Edinmek dinlemek farzdır. "Kısmet olasada şu güzel olayı ülkemizde canlı canlı izlesek.." demekten kendimi alakoyamıyorum.

1.Wild Dogs
2.Nuke The Cross
3.Endless Armageddon
4.Future Shock
5.War Game
6.In The Name Of Science
7.March From Hell
8.Gravelord
9.War Is Hell
10.The Lord Of The Wasteland
11.Feedback, Blood, and Distortion
12.Death From Above
13.City Of A Million Graves

Mad Butcher/Haribo Extrem Culture aittir.
Related Posts with Thumbnails