17 Ağustos 2008 Pazar

Gorefest Röportajı



Merhaba frank, öncelikle röportajı kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz ve soruları geciktirdiğimiz için özür dileriz.

Benim için bir zevktir, dert etmeyin.


Gorefest’te durumlar nasıl? Yeni albüm çalışmalarına başladınız mı?


Şu anda pek bir şey yapmıyoruz. Sadece bikaç yerde konser veriyoruz o kadar.Yılın sonuna doğru riffleri toparlayıp, yeni albüm için yeterli malzeme olup olmadığına bakıcaz.

Erase en çok bilinen, webzine ve dergilerde en çok adı geçen albümünüz. Sizce en başarılı Goefest albümü hangisi?

Erase kesinlikle en çok satan albümümüz. Bence en kötüsü de. Albümdeki soundu hiç secmiyorum, ordaki logoyu da ve bence JC’nin en kötü vokali. Ayrıca içindeki kasıntı fotoğrafımızı da sevmiyorum. Tabi ki bazı şarkıları, riffleri seviyorum ama o kadar. Bütününde çok iyi bir CD değil bence. Yanlış bir fikirle, çok acelece yazılmıştı, yanlış stüdyoda yanlış inanlarla kaydedildi. Mix için de kendimizi suçluyorum.

Rise To Ruin’den beri 1 sene geçti. Hayranların tepkisi nasıl?

Dinleyicilerin tepkisi süper. Sonuç olarak yeni ne çıkarsa onu dinliyorlar ama sonuçta biz sadece kendimiz için müzik yapıyoruz. En önemlisi bizim beğenmemiz. Biz de çok beğeniyoruz.


Yeniden birleşmenizden beri gaddarlığınız son iki albümde oldukça arttı. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Evet, galiba öyle oldu. Bize en çok uyan sound’un bu olduğunu fark ettik. Grubu bu tarz bir müziğin üstüne kurduk. Benim fikrime göre gruplar en iyi oldukları şeyleri yapmalılar. Deneyim kazanmamız gereken süreci geçtik. Benim 3. en sevdiğim Gorefest albümü olan Chapter 13’de bence yapmamamız gereken bir müziği yaptık.

Sizce Avrupa ve ABD fanları arasında bir fark var mı?

Hiçbir fikrim yok, Amerka’ya 15 senedir gitmiyorum. O zamanlar belirgin bir fark yoktu. Hala da öyle olduğunu sanıyorum. Meal fanları dünyanın heryanında aynı ki benc bu güzel bir şey.

Türkiye’deki konseriniz nasıldı? Biz sizi burada görebilmekten çok mutlu olduk.



Biz de çok mutlu olduk. Rock The Nations’da çalmak çok güzeldi. Grup için mükemmel bir deneyimdi. En favori 5 performasımız arasında olduğunu söyleyebilirim.

Sahnede en çok hangi şarkıları çalmaktan zevk alıyorsunuz?

Hepsi eşit zevk veriyor ama yine de For The Masses, Babylons Whores and War On Stupity biraz daha öncelikli.



Her ülkede bazı grupların biraraya gelerek kendilerine ayrıcalık verip,mafia gibi davranmaları neredeyse her bölgede görülen bir durum haline geldi. Eski bir death metal grubu olarak bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

O kadar da eski değiliz. Obituary, Morbid Angel, Napalm Death ya da Entombed kadar eski değiiz. Ama sorunuzu cevaplamak gerekirse biz asla öyle bir olayın parçası olmadık. Öbür grupların bizim hakkımızda ne düşündüğünü önemsemeden, hep kendi işimize baktık.Soruda tarif ettiğiniz şeyi yapmak çok aptalca olurdu, özellikle müzik sahnelerinde genç grupların –ki genelde onlardan daha iyi fikirler çıkar ve sizin ve sizle aynı tür grupların oluşturduğu topluluktan daha çok büyüyeceklerdir- önünü kesmek…Dünya metalinin bazı grupların toplanarak kendilerine ayrıcalık vermesine ve ortamı bayat ve durgun tutmasına ihtiyaç yok bence.

Plak şirketinizden memnun musunuz?

Tabi ki memnunuz.

Download hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tabi ki satabileceğimiz CD’lerin yarısını download alıp götürüyor ki bu da iğrenç bir şey çünkü bir sonraki albüme harcayabileceğin bütçe daha kısıtlı olmuş oluyor. Fakat ayrıca size daha kalabalık bir dinleyici kitlesi vermiş oluyor, çünkü müziğiniz bütün dünyadan sadece bir tık uzak. Yani eksisi ve artısıyla beraber birbirini götürüyor sanırım.

Bugünlerde dinleyiciler yeni çıkacak bir albümü haftalar öncesinden dinleyebiliyor. Bu sizi rahatsız ediyor mu?

Evet, beni çok fazla rahatsız ediyor. Grup olarak en azından yeni şarkılarınızın ilk defa duyulmasını kontrol etmek istiyorsunuz. Çözüm hem internetteki hem de dergilerden edinilen kaynakları kesmek olurdu. Seve seve bunu her kim mahvediyorsa onun elinden gücünü almak isterdim.


Bu durumla ilgili plak şirketinizin düşüncesi nedir?

Bence Nuclear Blast yada başka şirketlerin bu konudaki tavrı oldukça bariz, değil mi?


En sevdiğiniz gruplar hangileri?



Anaal Nathrakh, Autopsy, Bad Religion, Ben Folds, Black Sabbath, Bob Mould, Carcass, Carnivore, Celtic Frost, Coffins, Deathspell Omega, Dresden Dolls, Devin Townsend, Enslaved, Fiona Apple, Foo Fighters, Free, Hope Sandoval, Jesse Sykes, Jesu, Johnny Cash, Joy Division, Kiss, Lush, Mastodon, Metallica, Motorpsycho, Muse, Necrovation, Neko Case, Nick Cave, Pine Box Boys, Portishead, Richard Hawley, Rollins Band, Ryan Adams, Rufus Wainwright, The Stranglers, Sugar, Thin Lizzy, Type O Negative, Witchmaster.ve bunun gibi daha birçok..

En sevdiğiniz albümler hangileri?

Şu anda The Boatman's Call--Nick Cave, Breed Deadness Blood --Necrovation, bütün Coffins albümleri, ve split—Lush bunları dinliyorum.

Son olarak Türk hayranlarınıza söylemek istediğiniz birşey var mı?

Türkiye’ye geri döndüşümüzde umarım hayranlarımız bizi unutmamış olur ve bizi izlemeye gelirler. Daha önceden gelmek isterdik ama işler istediğimiz gibi gitmedi. Bütün yapabileceğim –bütün grup adına- sizden özür dilemek ve döndüğümüzde çok öldürücü bir konser vereceğimizin sözünü vermek.

cheers,

Frank Harthoorn,

Gorefest


Çeviri:ÜBERGOREWITCH

Haribo Extreme Culture aittir.
Related Posts with Thumbnails