12 Ağustos 2008 Salı

Autopsy-Severed survival



Bir hafta sonu daha bitmek üzere. Haribo geleneksel kazıma haftasına bu sefer Autopsy-ridden with disease parçası damgasını vurdu bunun üstüne bende sizlere bu muhteşem albümü 666 üzerinden 666 vermek üzere analiz etmeye karar verdim. Her şey übergorewitch in Erdek(city of living dead ) gitmesi üzere başladı. Hiç işin işinde yokken oluşan bu boş zamandan faydalanmak için Haribo4grind ile buluştum. Kediköyü alt-üst ettik ve engin ağabeyin en güzel arkadaşı Kubilay’ı bulduk. Ben, Haribo4grind ve Kubilay evin yolunu tuttuk. Tabi oturduğumuz nezih semte varınca ilk işimiz çok sevgili mad butcher ın vazgeçemediği ARIIIIII marketten en klâs haribolarımızı edindik artık her şey hazırdı.

Lemmy’nin bize bahşettiği bu muhteşem gece grind4haribonun ‘kanka bir ridden with diease aç sana ‘’ demesi ile başladı... Chirs reifertttt hayat sikiyor. Koskoca Chirs barnes bile hala autopsy diyor... Hiç affetmiyor. Reifert nasıl bir hastalıklı çocukluk dönemi geçirdiyse adam tabutlara servis yaptırmış, ısız adalara insan düşürüp kendini yedirtmiş. Hastalık yaymış, hiç sonu gelmeyen doğumlara baş doktor olarak girmiş. Oda yetmediği gibi hem davulunu kazımış hem de vokalini yapmış. Reifert nasıl bir adam? Death’te ‘Scream bloody gore’gibi bir albüm yapıyorlar ki o zamanlar death 2 kişi (Toprağı bol olsun R.İ.P Evil Chuck).Ardından death ayrılıp Autopsy’de en saf, en temiz death metalinin temel taşını Possessed-seven chuch,Obituary-slowly we rot ve Death-scream bloody gore’un yanına dikmiştir.İşte o albüm Severed Survival.
Muhteşem 2 ayrı albüm kapağı var. İlki ameliyat aletleri ile çekiştirilen bir adam yer alıyor diğer kapak ise zombi doktorların ameliyat masasına doğru yöneldikleri o çaresiz, kaçınılmaz sonun hasta gözlerinden bize nakleden bir resim. Gore açısından 2 kapakta 13 üzerinden 13 muhteşem...
Reitfert önderliğinde grubun kadrosu:

Chris Reifert - vokal, davul
Eric Cutler - gitar
Danny Coralles - gitar
Steve DiGiorgio – bas

Steve digorgio’nun keskin baslarında fark etmemek elde değil. Özellikle reifert ‘ın çift krosları ile olan uyumu fevkalade. Danny coralles ve eric culter gitarda işi fazlası ile götürmüşler hatta possessed var-i kirli ama nizami soloları ile bu leşliğin için ayrı bir kusmuklu sos eklemişlerdir.
Benim bu albümle ilgi bir diğer tavsiyem size asla gece yatarken dinlemeyin karabasanlar basıyor. Albümde yer alan en korku dolu, en satanik, en ölümcül parçalar ‘’Service for a vacant coffin’,’Disembowel’,’Gasping for air’,’Ridden with disease’,’Severed survival’ve amortiden parça olarak yer alan ’Stillborn’.Reifert öle sözler yazmış ki insanın kanını donduruyor. Service for a vacant coffin de ölüleri yemek olarak sunan bir mezarcıdan bahsederken, disembowel da katilin elerinde can çekişen bir kurbanı, gasping for air da ise ölünün sesi olup kabir azabında çektiği dayanılmaz acıyı dile getirmekte. Müzik açısından benim en favori 2 parçam Service for a vacant coffin ile Ridden with disease. Service for a vacant coffin gerçekten çok korkutucu bir parça. Korku filmi çeksem banko bu şarkıyı kullanırım. Ağır başlıyan parça reifertın vokalı ile tempo kazanıyor. Tam anlamı ile olan üstü bir brutal vokali var paşamızın. Ridden with disease tam bir başyapıt. Başlarken 3–4 kere aynı tempolu boğucu ritim dönüyor. Krosların güç’ü ve bas uyumu inanılmaz. Üstüne reifert’ın ölümcül haykırışları eklendiğinde insan ruhun bütün karanlık köşeleri beslenmiş oluyor.
Death metali bugünlerine taşıyan ve sertliğine sertlik katan Autopsy asla teknikci, melodik, core işlerine gelmiyen her daim en kazıma, en karanlık en gaddar, gerçek haribocuların grupları arasında yer almıştır.

1.Charred Remains
2.Service for a Vacant Coffin
3.Disembowel
4.Gasping for Air
5.Ridden With Disease
6.Pagan Saviour
7.Impending Dread
8.Severed Survival
9.Critical Madness
10.Embalmed
11.Stillborn(bonus)


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails